Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τους έφαγε η…μαρμάγκα!

Τους έφαγε η μαρμάγκα! Ο λαός μίλησε στις χθεσινές εκλογές και αποφάσισε να τιμωρήσει τα δύο…
“μεγάλα” κόμματα με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Βουλής αρκετά ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής. Διαβάστε ποια είναι αυτά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, στην Α’ Αθηνών η ΝΔ βγάζει οκτώ βουλευτές. Προηγούνται οι Δ. Αβραμόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν ο Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Ανδρέας Ψυχάρης, Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 9,78% που αντιστοιχεί σε μόλις μία έδρα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει το προβάδισμα για να την καλύψει, κάτι που σημαίνει ότι κορυφαία στελέχη της παράταξης όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου!
Παράλληλα και στη Β’ Αθηνών ηχηρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής. Μιλάμε για τους Α. Δρέττα, Μ. Αποστολάκη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Πρωτόπαπα, Γ. Ραγκούση, Δ. Ρέππα και Τ. Χυτήρη.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται, ενώ ψηλά είναι και οι Δ. Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Π. Ευθυμίου. Πολύ πίσω βλέπουμε τον Γιάννη Βούρο και την Άννα Βερούλη.
Την ίδια ώρα, στην Α’ και Β’ Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει .... καμία έδρα. Οι υποψήφιοι που μένουν εκτός είναι ο Δ. Καρύδης, ο Β. Κατσαφάδος, ο Χρ. Πάλλης, ο Π. Πετρίτης, η Ελ. Δαρσίνου, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Ι. Διαμαντίδης, ο Δ. Λυντζέρης, ο Ι. Μαγιάτης, ο Κ. Μαντούβαλος, η Χρ. Μυργιάλη και ο Γρ. Νιώτης.
Στην περιφέρεια Αττικής, προηγείται σε σταυρούς η Εύη Χριστοφιλοπούλου, και πιθανόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν θα εισέλθει στη Βουλή.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης από το ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν οι Γ. Μαγκριώτης, Ε. Καϊλή και Χρύσα Αράπογλου, ωστόσο, αν κρατήσει την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα εκλεγεί κανείς.
Στη Β’ Θεσσαλονίκης οι έδρες μοιράζονται μεταξύ όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο Κοινοβούλιο. Από τη ΝΔ προηγείται ο Θ. Καράογλου και ακολουθεί ο Σ. Αναστασιάδης. Στο ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν ο Γ. Αρβανιτίδης και Χάρης Τσιόκας.
Μόλις μία έδρα λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς σταυρό.
Θέλετε κι άλλα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής; Η Άντζελα Γκερέκου, υποψήφια στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, που επί χρόνια εκλεγόταν στην Καστοριά, ο πρώην υπουργός Αμύνης, Πάνος Μπεγλίτης, που ήταν υποψήφιος στην Κορινθία, αλλά και ο επίσης πρώην υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης που έβαλε υποψηφιότητα στην Λέσβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.