Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Διάλεξη για την πολιτιστική κληρονομιά από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι


Με την έναρξη του νέου έτους συνεχίζονται τα σεμινάρια της εκπαιδευτικής δράσης «Συντήρηση και Επισκευή Πνευστών και Κρουστών Μουσικών Οργάνων».

Στο πλαίσιό τους, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 17:30, ο Καθηγητής στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθηνών κ. Γεώργιος Παναγιάρης θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα:

«Η αναπτυξιακή διάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Πολιτικές Προστασίας και Ανάδειξης».

Η διάλεξη είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φορείς της Τοπικής Κοινωνίας. Η εκδήλωση ....
 γίνεται στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στις αίθουσες του Τμήματος (Κτίρια πρώην ΒΕΣ).

Η σημαντική αυτή εκπαιδευτική δράση, που συνεχίζεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση για τη συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές των Φιλαρμονικών Σχολών της Κεφαλονιάς και στους εκπαιδευτές τους, αλλά και στους φοιτητές του Τμήματος.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο χώρος των Επτανήσων, εκμεταλλευόμενος την πλούσια και μοναδική μουσική παράδοσή του, να καταστεί πανελλαδικό σημείο αναφοράς όσον αφορά το αντικείμενο της επιστημονικής συντήρησης των παραδοσιακών οργάνων αλλά και γενικότερα υλικών και άυλων έργων του Πολιτισμού.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επ. Καθηγητής Διονύσιος Κατερέλος

Πληροφορίες: 26710-92855 (Γραμματεία Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), www.teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.