Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Για τα φωτοβολταϊκά, δύο ερωτήματα.



Στον απόηχο της εκτενούς και εμπεριστατωμένης συζήτησης που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς στις 24 Ιανουαρίου 2012 για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο νησί μας, έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διατυπώσω δύο ερωτήματα, προς τους αρμοδίους και προς την κοινωνία :
α) Θα απαγορευθεί εντελώς η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες για λόγους αισθητικής; Υπάρχουν δημόσια κτήρια, στα οποία δεν πρόκειται...... πλέον να τοποθετηθούν κεραμοσκεπές και για τα οποία ουσιαστικά δεν υφίσταται τέτοιου είδους ζήτημα, ενώ τα κτήρια αυτά διαθέτουν ελεύθερες, καθαρές και ευμεγέθεις επιφάνειες. Στα σχολεία ιδιαίτερα, τέτοιες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να συνδυαστούν και με εκπαιδευτικούς στόχους. Σχετική εμπειρία ήδη υπάρχει από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες αρκετών ελληνικών σχολείων. 

β) Για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων στο Ρούδι και την ευρύτερη περιοχή, έχουν ληφθεί υπόψη οι ενδεχόμενες οχλήσεις στο Αστεροσκοπείο «Εύδοξος», που αποτελεί αξιόλογη επιστημονική και εκπαιδευτική δομή του τόπου μας; Έχουν ερωτηθεί και έχουν συμφωνήσει οι αρμόδιοι; 

Τα ερωτήματά μου, ρητορικά προφανώς, τα απευθύνω για τον γενικότερο προβληματισμό. Για πληρέστερη επεξεργασία των θεμάτων και για αποφάσεις φυσικά εμπιστευόμαστε τους αρμοδίους, έχουμε όμως υποχρέωση να συμβάλλουμε το κατά δύναμιν. 

Διονύσης Γ. Γαρμπής, (τηλ. 2671024621).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.