Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΩ!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: ΕΣΦΑΞΕ ΜΕ... ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ "ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ"!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!
Ο Λ. Παπαδήμος, παρά το "μειλίχιο", "τεχνοκρατικό" (στην πραγματικότητα άκρως πολιτικό!) ύφος του, εμφανίστηκε στην ουσία, κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή της νέας κυβέρνησης, ως ο πρωθυπουργός της "δικτατορίας του ευρώ". Αφού, στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ευρωζώνη, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να δικαιολογήσει όλες τις θυσίες που έχει υποστεί και να υπομείνει τις ακόμα μεγαλύτερες που έρχονται, σε ένα βαρέλι δίχως πάτο!

Κατά την ομιλία του, ο Λ. Παπαδήμος υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, στο οποίο θα κριθεί η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, δηλαδή, η στρατηγική επιλογή του εγχώριου αστικού συνασπισμού εξουσίας. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως .....
 η επιλογή αυτή δίνει στη χώρα ευημερία (sic) και πως υποστηρίζεται από την πλειοψηφία της κοινωνίας, ένω έφτασε στο σημείο ναν ισχυριστεί πως η παραμονή στο ευρώ είναι η "μοναδική επιλογή".

Έδωσε έτσι την αίσθηση πως οποιοσδήποτε επιχειρήσει να μπλοκάρει τα μέτρα της κυβέρνησης, "στο δρόμο", θα έχει μια όχι και τόσο "ήπια" αντιμετώπιση...

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Η αποψινή ομιλία σηματοδότησε και την έναρξη της διαδικασίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ ήθελαν με κάθε τρόπο να αποτραπεί η συνέχιση της συζήτησης ώστε να μην συμπέσει με την ημέρα της πορείας του Πολυτεχνείου...

Φυσικά, εδώ προκύπτει και ένα πολύ σημαντικό ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας.

Από πού και ως πού νομιμοποιείται η παρούσα Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια και ίσως δεκαετίες; Είναι προφανές πως οι εκλογές του 2009 διεξήχθησαν σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές και ο λαός ψήφισε με τελείως διαφορετικά κριτήρια από αυτά που θα ψήφιζε σήμερα! Και σίγουρα κανένας πολίτης, όταν ψήφιζε το 2009, δεν είχε στο μυαλό του, μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ με επικεφαλής έναν τραπεζίτη, η οποία θα υποθήκευε για δεύτερη φορά τη χώρα με μια νέα αντισυνταγματική - νεοαποικιακή δανειακή σύμβαση και ένα νέο σκληρότερο μνημόνιο λεηλασίας!

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ "ΦΩΤΙΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Τα ζητήματα δημοκρατίας και μη-νομιμοποίησης γίνονται ακόμα πιο προφανή αν δει κανείς τις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως τις εξέθεσε ο Λ. Παπαδήμος, διαβάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις και οι οποίες θα δεσμεύσουν ακόμα και τις επόμενες γενιές! Αυτές είναι οι εξής:

1. Εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων και των απαιτήσεων της τρόικας, για την εκταμίευση της 6ης δόσης, το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Στο ζήτημα αυτό η Κομισιόν επιμένει στις απαράδεκτες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της για έγγραφες δεσμεύσεις, προκαλώντας επικοινωνιακές δυσκολίες στον Α. Σαμαρά.

2. Αποδοχή του νέου μνημονίου, το οποίο πάει χέρι - χέρι με την αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση.

3. Κύρωση της κατοχικής δανειακής σύμβασης από την Βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος του 2011. Όπως όλα δείχνουν η εν λόγω δανειακή σύμβαση θα είναι μνημείο αντισυνταγματικής μετατροπής της χώρας σε ευρω-προτεκτοράτο. Με αυτήν την έννοια η Βουλή, και πόσω μάλλον η παρούσα Βουλή, δεν έχει καμία δικαιοδοσία να προβεί στην κύρωσή της!

4. Η άμεση προώθηση των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" που προβλέπει η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου. Όπως τόνισε ο Λ. Παπαδήμος θα υπάρξει άμεση αναγγελία της πρότασης προς τους ιδιώτες. Υπενθυμίζεται πως ο Λ. Παπαδήμος είχε εκφραστεί δημοσίως με άρθρο του εναντίον του "κουρέματος" και όλα δείχνουν πως θα κάνει τα πάντα ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μην ζημιωθούν, αν είναι δυνατόν, καθόλου!

5.. Υπερψήφιση του αντικοινωνικού Προϋπολογισμού του 2012 το συντομότερο δυνατόν.

"ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ "ΠΑΛΑΙΟ" ΚΑΙ "ΝΕΟ"!
Όλη η ομιλία του νέου πρωθυπουργού διαπερνάτο από το εξής δόγμα: Όλα στη τρόικα και για την αποκατάσταση της "αξιοπιστίας" μας στους επικυρίαρχους της ΕΕ! Αρχή και τέλος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η σιδερένια τήρηση της απαράδεκτης συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο Λ. Παπαδήμος, των οικονομικών πολιτικών και μέτρων που τη συνοδεύουν.
Προσπαθώντας να τηρήσει τα προσχήματα, ο Λ. Παπαδήμος χαρακτήρισε την κυβέρνησή "του" ως μεταβατική, χωρίς φυσικά να φωτογραφίζει το χρόνο των εκλογών.
Αντιθέτως, μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναγνώσει όλα τα μέτρα του παλαιού αλλά και του νέου μνημονιακού προγράμματος, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο συνιστούν την κατά τη "συνταγματική έννοια γενική πολιτική της Χώρας"!

Φυσικά, αυτή η γενική κατεύθυνση της χώρας δεν συνεπάγεται τίποτα άλλο, παρά το περαιτέρω "κούρεμα" των λαϊκών εισοδημάτων και την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων!

Τα κύρια από τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

1. Το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο - φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Η εργασιακή "εφεδρεία" - απολύσεις, σε όλο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα

3. Η πλήρης απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, με σκοπό τη δήθεν μετατροπή της Ελλάδας σε εξαγωγική οικονομία. Κοινώς οι εκτιμήσεις για μισθούς των €300 - €400 δεν αποτελούν "κινδυνολογία" αλλά απολύτως ρεαλιστική πρόβλεψη!

4. Το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, ήτοι οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και το "σκότωμα" των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.

5. Το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο θα οδηγήσει στο λουκέτο και τη χρεοκοπία δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι οι λίστες των ανέργων θα "φουσκώσουν" περισσότερο (συμπιέζοντας τους μισθούς) ενώ οι διάφοροι κλάδοι θα "αλωθούν" από μια χούφτα μεγάλων "παιχτών" - δημιουργία καρτέλ...

6. Το κλείσιμο ακόμα περισσότερω σχολείων, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Λ. Παπαδήμος υπεραμύνθηκε της απαρέγκλιτης εφαρμογής του νέου εκτρωματικού νόμου Διαμαντοπούλου - ΝΔ - ΛΑΟΣ....








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.