Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ


Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη
Μέλους του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ
Κέρκυρα 13/10/2011

Η δίκαιη και αγωνιστική θέση μας για το οριστικό κλείσιμο των λατομείων Τρουμπέτα, έχει να κάνει κυρίως με την αβυσσαλέα διαφορά που μας χωρίζει από τον επιχειρηματικό – πολιτικό χώρο που καταδυναστεύει, απειλεί και καταπιέζει το νησί μας εδώ και δεκαετίες.

Η προκλητική, στυγνή εκμετάλλευση, του φυσικού πλούτου της χώρας και του νησιού μας, από τα ιδιωτικά συμφέροντα, (ντόπια και ξένα), σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, που εκμεταλλεύονται και καταληστεύουν τις λαϊκές – αγροτικές τάξεις, είναι αυτή που μας....
 οδηγεί στην αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσων ανήκουν στο Λαό και που μπορεί ο ίδιος να προστατεύσει, χωρίς μεσάζοντες και επιτήδειους «πολιτικούς» μεσολαβητές. Δεν μας ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός συμφερόντων, δεν παλεύουμε για να ωφεληθούν κάποιοι επιχειρηματίες και να χάσουν κάποιοι άλλοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος, ότι τα περί προστασίας περιβάλλοντος προς όφελος του τουρισμού, αφορούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Για μας αυτό που έχει μέγιστη σημασία είναι, το συμφέρον του Λαού και η απαγκίστρωσή του από την εκμετάλλευση και την δουλεία και όχι το ξεπούλημα της εργασίας του. Για μας, την ΕΝΑΚ, έχει σημασία και αποτελεί πολιτική μας βάση, η διεκδίκηση και διαμόρφωση ενός ριζικά διαφορετικού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, ορθολογικά συγκροτημένου, που θα αναπτύσσει δημιουργικά το σύνολο των τομέων της οικονομίας, θα αποδίδει τους καρπούς στο λαό και θα αντιλαμβάνεται το περιβάλλον σαν την πολύτιμη βάση στην γενικότερη οικονομική λειτουργία.

Το αυτονόητο είναι, η ακύρωση της κατάπτυστης απόφασης του κυρίου Αποστολόπουλου, ο οποίος δεν έχει απολύτως καμία δικαιοδοσία να αναιρεί την απόφαση του ΣτΕ, εκτός και αν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναρωτιόμαστε μάλιστα και για την επάρκεια της πληροφόρησης που τυχόν είχε ή δεν είχε. Αυτονόητη είναι επίσης η άμεση απαλλοτρίωση των λατομείων προς όφελος των δημοτών. Υπενθυμίζουμε εδώ, την δημόσια πρόταση της ΕΝΑΚ, για την δημιουργία στο χώρο των πρώην λατομείων, μεγάλου αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου του βορείου συγκροτήματος, με δημοτικές θέσεις εργασίας.

Το ισχυρό ενιαίο μέτωπο και οι διαρκείς «συνεργασίες» επιχειρηματιών και πολιτικών, έφεραν την χώρα στη σημερινή γνωστή κατάσταση. Χαντακώθηκαν όλες οι εργασιακές καταχτήσεις χάριν των επιχειρηματιών και των συμφερόντων. Και επιβεβαίωση του καιροσκοπισμού τους μέσα από την λειτουργία των λατομείων, να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο το έργο των φραγμάτων, (έργο κοινωφελές), αφού δεν υπάρχει συμβατότητα λειτουργίας και των δύο.

Ο αγώνας μας, μαζί με όλο τον Κερκυραϊκό Λαό ήταν και θα είναι αγώνας συνειδητός, αγώνας ταξικός. Εάν δεν σωθεί η εργατική – αγροτική τάξη δεν πρόκειται να σωθεί το περιβάλλον, δεν πρόκειται να σωθεί τίποτα. Και αυτό ο Λαός το γνωρίζει πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.