Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ‏


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά και το Θιάκι που κατά δεκάδες απολύθηκαν ή βρίσκονται σε διαδικασία απόλυσης. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ως κυβερνήσεις, δρομολόγησαν την πολιτική της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας και υλοποίησαν τις σχετικές στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Οι ίδιοι, με τη συμπόρευση κι άλλων δυνάμεων από το τόξο του ευρωμονόδρομου, ως αυτοδιοικητικές αρχές, συνέδραμαν και υλοποιούν τον Καλλικράτη. Οι απολύσεις του σήμερα δεν αποτελούν κάποια λάθος επιλογή ή κάποιο επιμέρους πρόβλημα στην εφαρμογή του Καλλικράτη. Είναι απόρροια των πολιτικών που συνειδητά έχουν δρομολογηθεί.
Σήμερα οι ένοχοι έχουν το θράσος να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, να εκμεταλλεύονται την αγωνία τους και να μεταμφιέζονται σε φορείς που μαζί με τους εργάτες αναζητούν λύση. Την ίδια στιγμή εμμένουν αταλάντευτα στην εφαρμογή των μέτρων ιδιωτικοποίησης και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά.......................

 κριτήρια του δημοσίου και των δήμων. Με αυτό ή άλλο μίγμα μνημονίου. Θολώνουν τα νερά με δικονομικές προσφυγές και εργατολόγους, καλλιεργούν τη διαίρεση στο όνομα δήθεν της «ιδιαιτερότητας» της κάθε περίπτωσης και της αναζήτησης του ποιος εργάζεται «νόμιμα» και ποιος όχι, ποιος καλύπτει «πάγιες ανάγκες» και ποιος όχι. Ο δρόμος που καλούν τους εργαζόμενους να βαδίσουν είναι ο δρόμος της μεταξύ τους αντιπαράθεσης και της ήττας. Πάγια είναι η ανάγκη για ψωμί και νόμιμο δικαίωμα είναι το δικαίωμα όλων σε μόνιμη σταθερή εργασία.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση με την ουσία αυτής της πολιτικής ούτε να εκφράσουν τα πραγματικά συμφέροντα των εργατών. Παντού και πάντα πρέπει να αποκαλύπτονται και να απομονώνονται για να υπάρχει ταξικός αγώνας και προοπτική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η ενότητα, η συλλογική δράση σε σωστή κατεύθυνση, η αλληλεγγύη όλων, είναι οι παράγοντες της αποτελεσματικής άμυνας και ο πυρήνας της αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Να μην μείνει κανένας μόνος του, γιατί όλοι έχουμε σειρά.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα εκφράσει την αλληλεγγύη και την αγωνία για τις εξελίξεις, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16/3 και ώρα 6 μ.μ. στο θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Αργοστόλι 15/3/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης      Βασιλάτος Παύλος
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.