Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ : ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σαλπίζει συναγερμό για όλο τον κλάδο. Περίπου δύο χιλιάδες (2000) σχολεία καταργούνται ή συγχωνεύονται πανελλαδικά. Στην Κεφαλονιά και στο Θιάκι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε προσωρινή αναδίπλωση και ελιγμό, σχετικά με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Ο όποιος ελιγμός στον οποίο υποχρεώθηκαν είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης του λαού στο Νομό, στον οποίο απευθύνθηκαν οι ταξικές δυνάμεις, το Εργατικό κέντρο, η ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι Γονέων, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών κ.ο.κ. Και σε αυτό το επίπεδο μόνο η ταξική γραμμή έχει αποτελέσματα. Οι δηλώσεις τόσο της Υπουργού Παιδείας όσο και των τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης δείχνουν ότι η επέλαση όχι μόνο δεν ανακόπτεται αλλά και ότι ανοίγει σε μεγαλύτερη έκταση και βάθος.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προειδοποιεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο πυρήνας των αλλαγών: το νέο διαφοροποιημένο πρόγραμμα σπουδών που εξοβελίζει κάθε στοιχείο γενικής παιδείας. Αυτό το πρόγραμμα νεκροθάφτης της μόρφωσης των παιδιών του λαού, οι εφήμερες δεξιότητες και οι καινοτόμες δράσεις της.........................
«επιχειρηματικότητας» και της ιδεολογικής χειραγώγησης, αποτελούν το ευαγγέλιο της ΕΕ και της τρόικας στο οποίο ορκίζονται κυβέρνηση και δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Κουπόνια αγοράς δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και συγκρότηση εξατομικευμένων φακέλων «δια βίου» συμπληρώνουν το τοπίο. Αποκέντρωση, σπόνσορες και αξιολόγηση με τα κριτήρια και τους στόχους της αγοράς, μάνατζερ διευθυντές και προσπάθεια για συναίνεση εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών εξυφαίνουν τη διοικητική δομή που «αρμόζει». Για αυτές τις αλλαγές θέλουν μεγαλύτερη συγκέντρωση «πελατών» μέσα από μεγάλες σχολικές μονάδες μέσα τις δομικές αλλαγές που συγκροτούν τον Καλλικράτη στην παιδεία .

Το νέο σχολείο θα διαμορφώνει το νέο φθηνό ευέλικτο και εξαγορασμένο δυναμικό για την αέναη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ την ίδια στιγμή που ψελλίζει ένα ανεμικό «όχι» στις καταργήσεις σχολείων δεν βγάζει τσιμουδιά για τον πυρήνα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση.

Καμία αυταπάτη ότι η Κεφαλονιά και το Θιάκι «τη γλίτωσαν». Τώρα δράση ενάντια στον Καλλικράτη της παιδείας. Τώρα δράση για σύγχρονα δημόσια σχολεία με ενιαίο πρόγραμμα σπουδών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Η παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά του λαού είναι υπόθεση του ίδιου του λαού.

Αργοστόλι 16/3/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης            Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.