Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι «σύντροφοι» είπαν ΟΧΙ στον Μπεριάτο και στο ΠΑΣΟΚ στην διευρυμένη Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης.



Ενώ ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος ανέλαβε να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη πριν προλάβει να εκφράσει κανείς κάποια άλλη γνώμη και κυρίως ο ίδιος ο Ηλίας Μπεριάτος.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με 44 άτομα και πολύ σύντομα απόμειναν μόλις δέκα. Αυτή είναι η εικόνα που εμφάνισε η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή της συνεδρίαση.

Παρόντες : ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρ. υπουργός Αλέκος Καλαφάτης, ο Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, ο προεδρος του ΝΣ Νικόλας Βαλλιανάτος , η δήμαρχος Παλικής Νόπη Αλεξανδροπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς Μάρκος Κοτσιλίνης , ο Διονύσης Ανδρεάτος , ο Αντώνης Λουβερδής και άλλοι.
Οι απουσίες όμως πολύ πιο κραυγαλέες από ότι οι παρουσίες: απόντες ο δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός καθώς και η πλειοψηφία των μελών τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, όσο και του Νομαρχιακού.
Τις εργασίες της σύσκεψης άνοιξε ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος ο οποίος
και παρέδωσε τα κλειδιά της αντιπεριφερειαρχίας στον Διονύση Γεωργάτο, αφού στην αρχή της ομιλίας του χαιρετώντας τον Ηλία Μπεριάτο είπε: στην σύσκεψη παραβρίσκεται και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Γεωργάτος, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικόλας Βαλλιανάτος και Μίνα Γαβριελάτου.

Ο βουλευτής καθάρισε για την ομάδα του και ο κ. Μπεριάτος φόρεσε το τριτσάκι μέχρι τ' αυτιά!

Η Κεφαλονιά είναι το πρώτο νησί των Ιονίων που -κεκλεισμένων των θυρών - το ΠΑΣΟΚ υποδέχτηκε τον υποψήφιο περιφερειάρχη του , ανακήρυξε τον αντιπεριφερειάρχη και δυο υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ενώ στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα -που η παρουσίαση ήταν δημόσια- δεν δόθηκαν ούτε κλειδιά ούτε αντικλείδια σε κανέναν.

Το κλίμα της συγκέντρωσης το έδωσε ο Νικόλας «Ότι έχουμε πει, νερό και αλάτι. Και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνει να μαλώνουν».. Πολλές γλύκες ο Νικόλας προς τον κύριο «συμμαζεύστε τον», ενώ ο Αλέκος Καλαφάτης παρακολούθησε την όλη διαδικασία φανερά προβληματισμένος και αμίλητος.

Η παρέμβαση του Ηλία Μπεριάτου στο τέλος της σύσκεψης, όταν είχαν μείνει δέκα άτομα, είχε επιμορφωτικό κυρίως χαρακτήρα : αναφέρθηκε σε θέματα πολιτισμού και οικολογίας για να καταλήξει στην αλιεία και τα ψάρια του Ιονίου, σε ένα ακροατήριο που παρακολουθούσε το σεμινάριο στην αρχή εμβρόντητο και μετά ανταλλάσσοντας ματιές του στυλ " τι θέλει να πει ο ποιητής; κατάλαβε κανείς; "

Δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τα γελάκια του Νικόλα, το κλίμα ήταν βαρύ , αμήχανο και εξαιρετικά ακαταλαβίστικο στο περιέχόμενο του , αλλά δεν βαριέστε! τουλάχιστον κάποιο πήραν αυτό που ήθελαν : την υποψηφιότητα..

Για το αν θα πάρουν και τη θέση , είναι μια άλλη ιστορία...

Με οληροφορίες απο το http://kefaloniapress.gr/index.php

ΣΧΟΛΙΟ: Μάταιες οι προσπάθειες του βουλευτή και των συν αυτόν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα!
Όταν ο Νικόλας τα έκανε «μπάχαλο» το καλοκαίρι κάποιοι του Ρεγγίνα έκαναν τα μπάνια τους με τους παραθεριστές υπουργούς.
Την ίδια αντιμετώπιση είχε ο κ. Μπεριότος και στη Λευκάδα και στη Κέρκυρα!
Αυτό το κεκλισμένων των θυρών στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης μας θυμίζει "άλλες εποχές" και μάλιστα ξένες προς τον πολιτικό πολιτισμό του νησιού μας


1 σχόλιο:

  1. Οι επιλογές από το αμερικανάκι δεν θα περάσουν με το έτσι θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.