Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μαύρο χρήμα και Ερωτήσεις


Γιάννης Κων. Κρούσος

Αυτό που το σύνολο των μέχρι σήμερα υποψηφίων, σε δήμο και περιφέρεια, αποκρύπτουν είναι η σχέση τους με τη διαφθορά.

Ο καλύτερος από αυτούς την συγκαλύπτει με τη σιωπή του, όταν δεν έχει λάβει κάποια προεκλογική ή μη χορηγία από το οικονομικό πλεόνασμα, που παράγει η διαφθορά.
Η διαφθορά δεν είναι η Siemens ή το "Βατοπέδι". Η διαφθορά είναι καθημερινή πολιτική λειτουργία, με "αναγνωρισιμότητα", "διεισδυτικότητα" και πολιτική "δικαίωση".
1. Πρόσφατα, σκάνδαλο που αφορούσε την Κεφαλονιά, συζητήθηκε στη βουλή, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ δεν ανέφεραν τίποτα. Δεν ανέφεραν, βέβαια, και οι πολιτικοί.

Ζήτησα τα πρακτικά από το βουλευτή, γιατί μόνος δεν μπορούσα να τα βρω και ...ακόμα περιμένω.

Σωπαίνουν και οι πολιτικοί "αντίπαλοι" αυτών που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο!!!

Ο σημερινός Πρόεδρος των Τουριστικών Ακινήτων αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα σκανδαλώδη παραδείγματα, το θέμα, που μοιάζει με κεφαλονίτικη περίπτωση: "Νοίκιασε 200 τ.μ. και εκμεταλλεύεται 2 στρέμματα" (Κόσμος του Επενδυτή).

Συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Κεφαλονιά, κύριοι υποψήφιοι;

Για ποιο λόγο αυτή η ομερτά; Απλό είναι. Για να μπορούν όλοι να λαμβάνουν. Ή σχεδόν όλοι.

Έτσι στηρίζεται και χρηματοδοτείται ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, τοπικά και πανελλαδικά. ¨Ετσι φτιάχνεται το μενού , από το οποίο πρέπει να διαλέξουμε. Και με ένα παραπάνω βήμα, από τη στήριξη και τη χρηματοδότηση, περνά στην τοποθέτηση ανθρώπων, σε περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια. Δημιουργεί τις δικές του "αριστερές", "δεξιές", "αντάρτικες" ή "ανεξάρτητες" προσωπικότητες!

Έτσι η διαπλοκή, τα ΜΜΕ και το κέρδος "ελαττωματικών" εργολαβιών και προμηθειών φτιάχνει την "αναγνωρισιμότητα" και τους "επιτυχημένους".

Κι εμείς θα "διαλέξουμε".

Έτσι, σήμερα η πατρίδα πωλείται και κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει, μια και η πολιτική είναι ο μεγάλος όμηρος.

2. Αντί να στείλουν στον εισαγγελέα την υπόθεση ενός κτιρίου, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος παραβρέθηκε στα εγκαίνια και ακόμα μαλώνουν για το ποιος θα το εγγράψει στο βιογραφικό του!

3. Αντί να ζητήσουν συγνώμη ή να πληρώσουν για τα κλειστά κτίρια ή τα έργα που δεν έχουν λειτουργήσει σύμφωνα με το σκοπό που χρηματοδοτήθηκαν, εξακολουθούν να δηλώνουν καταλληλότεροι και επιτυχημένοι και να διεκδικούν ξανά ψήφο.

4. Κάποιοι υποψήφιοι εγγράφουν στο βιογραφικό τους τη θητεία τους στο ΔΣ της φαλιρισμένης "αναπτυξιακής εταιρείας"! Οι υπόλοιποι, που δεν το βάζουν έχουν διατελέσει για πολλά χρόνια, συμμέτοχοι στην καταστροφή της. Οι πρωτεργάτες όλων των ψηφοδελτίων (πλην ΚΚΕ) έχουν διοικήσει την παθούσα εταιρεία, αλλά κανείς δεν νιώθει την παραμικρή ευθύνη, για την κατάρρευση της. Αντίθετα, τα ρουσφέτια συνεχίζονται, πάνω από το "πτώμα" της, έχοντας εξασφαλίσει διακομματική σιωπή.

5. Το αλιευτικό καταφύγιο του Κατελειού έγινε, χωρίς σχέδια, κατ' εντολή των πολιτευτών, που το θεωρούν "δικός τους" έργο. Η Ε.Ε. δεν πλήρωσε, η εργολαβία κατέρρευσε, οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές και οι υπεργολάβοι έμειναν απλήρωτοι και κανείς δεν καταλόγισε ευθύνες. Ομόφωνα, το τοπικό σύστημα, προχωρά σε περιβαλλοντικές μελέτες και εγκρίσεις, μετά την ολοκλήρωση του έργου. Και αυτοί θεωρούν τον εαυτό τους κατάλληλο να συνεχίσει να κυβερνά και να ζητά ψήφο.

Πριν ρίξετε ψήφο στην κάλπη, ρίξτε μια ματιά, ποιος στηρίζεται από το μαύρο χρήμα. Ποιος "επιτυχημένος" πλούτισε γιατί είχε "μπάρμπα σε τράπεζα", που εξουδετέρωνε ανταγωνιστές. Ποιος εργολάβος "ωραίου έργου" στηρίζει ποιον πολιτικό και πάει λέγοντας. Είναι μικρός ο τόπος μας , για να κρύβονται κάποιοι αιωνίως.

Κι αν δεν βγάζετε άκρη, υπάρχει και η αποχή.

Έχουμε και άλλες "επιτυχίες" των "επιτυχημένων", αν αυτά τα παραδείγματα δεν πείθουν.

ΥΓ. Επειδή η Ελληνική Βουλή και η δήθεν δημοκρατία μας κοροϊδεύει με το "πόθεν έσχες" των βουλευτών, μήπως θα μπορούσαν οι υποψήφιοι, που έχουν διατελέσει βουλευτές, να δημοσιοποιήσουν αυτά που οι ίδιοι κατέθεσαν;

Για όσους δεν το ξέρουν, ο έλληνας πολίτης απαγορεύεται να λαμβάνει γνώση του "πόθεν έσχες" των πολιτικών!

Οι τοπικές κοινωνίες, όλο και κάτι έχουν να μαθαίνουν από τα "πόθεν έσχες". Κάτι μεγάλο και ενδιαφέρον.

Γιάννης Κων. Κρούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.