Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Καλούδης - Μάκης Φόρτες : Το δικό μας ΟΡΑΜΑ για τα Επτάνησα !!!


Αποφασίσαμε, ο Μάκης Φόρτες, ο Γιώργος Καλούδης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον συνδυασμό της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ:

Κόντρα στην αυθαιρεσία της Αθηναϊκής κομματικής γραφειοκρατίας που συχνά αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς και σε βάρος των συμφερόντων του τόπου μας.

Κόντρα στο ψευδοστοίχημα των εκλογών για το τι χρώμα θα έχει το βράδυ της 7 Νοέμβρη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή για την αδιέξοδη καταμέτρηση δυνάμεων,χωρίς προοπτική για τα νησιά μας.

Κόντρα στην πρακτική που θέλει τη λάσπη και τη συκοφαντία μεταξύ των συνυποψήφιων ως πολιτική πράξη.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί πιστεύουμε ότι η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ περιλαμβάνει απαραίτητα τον παράγοντα άνθρωπο.

Τον κάθε Επτανήσιο που ζει στα 13 κατοικημένα νησιά του Ιόνιου Συμπλέγματος Νησιών, σε αρκετά από αυτά με ηρωικό τρόπο.

Περιφέρεια χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να υπάρξει.

Γι’αυτό και ανέκαθεν στην πολύχρονη πολιτική μας διαδρομή πάντα βάζαμε μπροστά...
 την κατάκτηση της περιφερειακής συνείδησης που πρέπει να έχουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή συνοχή.

Επιλέξαμε την 7η Νοέμβρη να αναμετρηθούμε με την καλπάζουσα ανεργία (ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες), το κραχ στον επαγγελματικό κόσμο, τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα, το συστηματικό αποκλεισμό των Ιονίων Νήσων από τις νησιωτικές πολιτικές, την ανισότητα στις μεταφορές μεταξύ των νησιωτικών περιοχών και αυτών της Ηπειρωτικής Ελλάδας, τον παραμελημένο Επτανησιακό Πολιτισμό.

Επιλέξαμε σε αυτές τις πρώτες Περιφερειακές εκλογές να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα της πραγματικής Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, έτσι όπως τα βιώνουν οι Επτανήσιοι .

Επιλέξαμε να συμπορευτούμε με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις ως αναγκαία και ελάχιστη εγγύηση για να επιτύχουμε όλα όσα με την ψήφο τους οι Επτανήσιοι στις 7 Νοέμβρη θα μας εμπιστευτούν.

Επιλέξαμε να απολογούμαστε μόνο στη συγκλονιστική ιστορία των Επτανήσων που καθορίζει και τη μνήμη του μέλλοντος μας.

Επιλέξαμε την Επτανησιακή αναγέννηση δίχως εξαρτήσεις από οπουδήποτε, με μοναδικό κριτήριο την προσωπική πολιτική μας αξιοπρέπεια και αποκλειστικό διαπιστευτήριό μας την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στην εργασία και την κοινωνία, την πολιτική και την αυτοδιοίκηση των νησιών μας.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Επτανήσιοι και δεν ανακαλύψαμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λόγω εκλογικής ανάγκης.

Είμαστε περήφανοι που θέτουμε την υποψηφιότητά μας ενώπιον των Επτανησίων, δίχως να είμαστε επιστρατευμένοι.

Είναι τιμή μας που σήμερα κάνουμε έκκληση ενότητας και συμπόρευσης στην κάθε Επτανήσια, στον κάθε Επτανήσιο των Οθωνών, του Μαθρακίου και της Ερείκουσας, της Κέρκυρας και των Παξών, της Λευκάδας και του Μεγανησίου, του Καστού και του Καλάμου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, της Ζακύνθου.

Έχουμε τη γνώση ,το όραμα και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται.

Εσείς, οι Πολίτες των Επτανήσων, θα μας δώσετε με τη ψήφο σας τη δύναμη για να πετύχουμε.

Γιώργος Καλούδης – Μάκης Φόρτες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.