Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Αποκλειστική Συνέντευξη του Άγγελου Μοσχονά Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Κεφαλονιάς στο Kefalos-net


Kefalos-net:Θα είσαστε τελικά υποψήφιος για Δήμαρχος Κεφαλονιάς ; Αν ναι θα επιθυμούσατε το χρίσμα του κόμματος , για να δώσετε τη μάχη των επικείμενων εκλογών; Αν δεν το πάρετε θα συνεχίσετε να είσαστε υποψήφιος ;

Άγγελος Μοσχονάς: Και φυσικά θα είμαι υποψήφιος για Δήμαρχος Κεφαλονιάς. Ας μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Είναι γεγονός ότι κάποιοι που δεν έχουν κανένα πολιτικό επιχείρημα εναντίον μου, προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα, ότι μπορεί και να μην είμαι υποψήφιος. Είναι ένα βρώμικος πόλεμος που όμως ελάχιστα με αγγίζει.

Σχετικά με το χρίσμα. Έχω ξεκαθαρίσει ότι απευθύνομαι σε όλους του πολίτες ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές, σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκουν και τους ζητώ να προχωρήσουμε μαζί, σε μια συμμαχία έχοντας ως κοινή μας θέση μία και μόνη: ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Στόχος μου λοιπόν είναι να έχω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτό με ενδιαφέρει και αυτό επιδιώκω. Τέλος, ουδέποτε είπα ότι εξαρτάται η υποψηφιότητά μου από την ύπαρξη ή μη του χρίσματος.

Kefalos-net:Πια είναι η γνώμη σας γενικότερα για την νέα κατάσταση που διαμορφώνετε με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ »και αν πιστεύεις ότι θα βοηθήσει την Κεφαλονιά , ειδικότερα στην ανάπτυξη της.
Άγγελος Μοσχονάς: Με το σχέδιο «Καλλικράτης», όλη η Κεφαλονιά γίνεται ένας Δήμος στον οποίον μεταφέρονται

και αρμοδιότητες από τη Νομαρχία που καταργείται.

Αυτός ο Δήμος έχει πρωτόγνωρο μέγεθος για τα δεδομένα του νησιού. Φέρνει προοπτικές αλλά κρύβει και κινδύνους.

Αυτός ο Δήμος θα πρέπει να οργανωθεί και να διοικηθεί από την αρχή σωστά, με βάση τα νέα δεδομένα και τις παλιές και νέες αρμοδιότητες.

Αν οργανωθεί σωστά, μπορεί πράγματι να φέρει καλύτερες μέρες για το νησί και να βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάπτυξή του.

Αν ξεκινήσει λαθεμένα τότε είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Κεφαλονιά και ειδικότερα την περιφέρειά της, στην παρακμή.

Γι ΄ αυτό και το μεγάλο ερώτημα αυτών των εκλογών είναι: Ποιος ξέρει και μπορεί να οργανώσει και να διοικήσει σωστά αυτόν τον Δήμο.

- Δεν είναι ώρα για μαθητευόμενους μάγους, ούτε για ανθρώπους που θέλουν μια καρέκλα για να κάνουν τους παράγοντες.

- Δεν είναι ώρα για ξερόλες που χωρίς να ξέρουν τίποτα θέλουν να γίνουν δήμαρχοι για να εξυπηρετήσουν τις φιλοδοξίες τους και ίσως τα συμφέροντα φίλων τους.

- είναι ώρα για μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

Είναι η ώρα της ευθύνης όλων και πρώτα απ΄ όλα των πολιτών, που έχουν την υποχρέωση να ξεχάσουν κόμματα, χρίσματα, μικροσυμφέροντα και να επιλέξουν αυτόν που ξέρει και μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο Κεφαλονιάς στο σήμερα και στο αύριο.

Ο «Καλλικράτης» λοιπόν, μπορεί να αποδειχθεί σωτηρία ή καταστροφή για την Κεφαλονιά. Αυτό θα το καθορίσει πια η ψήφος των πολιτών.

Kefalos-net:Ποια είναι η άποψη σας για την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Παρίση και ποία για την πιθανή υποψηφιότητα Πέτρου Αλιβιζάτου .

Άγγελος Μοσχονάς: Κατ΄ αρχήν ο κος Αλιβιζάτος, που έχει θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος.

Όσο για την υποψηφιότητα του κου Παρίση, δεν γνωρίζω αν ο κος Παρίσης έχει επιλέξει ποια θέση τον ενδιαφέρει. Του Βουλευτή, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου ή κάποια άλλη; Για όλες αυτές τις θέσεις ή όπως παλαιότερα και για τη θέση του Νομάρχη έχει ενδιαφερθεί.

Δεν γνωρίζω την τελική επιλογή του. Δεν μπορώ να σχολιάσω.



Kefalos-net:Ποία άτομα κατά την γνώμη σας θα πρέπει να εμπλακούν στον αγώνα για το Δήμο Κεφαλονιάς, υπερκομματικά (από όλους τους κομματικούς χώρους ) και τα οποία σήμερα δεν πολιτεύονται ενώ θα είναι χρήσιμα στον τόπο και από ποιους χώρους ( καλλιτεχνικό , τουριστικό , επαγγελματικό , Αθλητικό ). Δηλαδή αν σου λέγαμε να σχηματίσεις μια υπερκομματική δημοτική διοίκηση , ποιους θα επέλεγες από το νησί σήμερα από όλους τους χώρους .

Άγγελος Μοσχονάς: Ικανά άτομα που μπορούν να βοηθήσουν την Κεφαλονιά υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και σε όλους τους κλάδους.

Επιδίωξή μου είναι, να παρουσιάσω στους Κεφαλλονίτες ένα ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει και άτομα έμπειρα και με προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και άτομα από όλους τους κλάδους που μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχαν αναμιχθεί στα κοινά αλλά χαίρουν εκτίμησης μέσα στην κοινωνία και τέλος εκπροσώπους από τη νέα γενιά που θα φέρουν τις νέες ιδέες και το δυναμισμό που χρειάζεται το νησί για να πάει μπροστά.

Αποφεύγω να πω ονόματα γιατί είναι πολοί αυτοί που μπορούν να προσφέρουν και θα ήταν άδικο να αναφέρω κάποιον και να μην αναφέρω κάποιον άλλον που να είναι επίσης άξιος..

Kefalos-net: Μπορείτε να μας εκθέσετε όποια άποψη νομίζετε για γενικότερα θέματα που αφορούν την Κεφαλονιά.

Άγγελος Μοσχονάς: Τελειώνοντας θέλω να αναφερθώ στον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, εφ΄ όσον οι Κεφαλλονίτες με επιλέξουν για δήμαρχο.

Σήμερα η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και οι πολίτες βιώνουν εξαιρετικά επώδυνες καταστάσεις. Οι επί δεκαετίες κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος, οι μίζες, τα τρωκτικά και τα πιράνχας που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και οι διάφοροι «Μαυρογιαλούροι» που μοίρασαν το δημόσιο χρήμα για να εξασφαλίσουν σταυρούς, δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση που τώρα καλείται να πλήρωση όλος ο λαός.

Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου χρήματος θα γίνεται με εντιμότητα, με διαφάνεια και με ορθολογισμό.

Άχρηστα έργα δεν θα ξαναγίνουν.

Προνομιακές σχέσεις επιχειρηματιών με τον Δήμο δεν θα υπάρχουν.

«Φίλοι» που θα κάνουν χρυσές δουλειές σε βάρος του λαού της Κεφαλονιάς δεν θα υπάρχουν.

Τα λαμόγια τέλος.

Αυτό σηματοδοτεί η υποψηφιότητά μου και αυτό θα τηρήσω ως το τέλος χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Kefalos-net:Ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.