Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Αργοστόλι: Aποκατάσταση της ιστορικής Γέφυρας de Bosset


Ένα μακροχρόνιο όνειρο και πόθος για τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς, η στερέωση και αποκατάσταση της ιστορικής Γέφυρας de Bosset, δρομολογήθηκε οριστικά για να γίνει πραγματικότητα.

Κατά την διήμερη επίσκεψη του Γ.Γ. της ΠΙΝ κ. Κ. Γεωργαλίδη στον νομό μας, υπεγράφη σήμερα η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου της «Αποκατάστασης και Ενίσχυσης της Γέφυρας de Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας».


Η σχετική πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ιονίων Νήσων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.100.000 eu με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αντικειμένου 21 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.


Φορέας υλοποίησης θα είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και θα επιβλέπεται από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.


Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό ότι εντάχθηκε, όχι μόνον η στατική στερέωσή της -όπως ατυχώς είχε επιχειρηθεί προ 2ετίας στο Γ’ Κ.Π.Σ. από όπου τελικά και αποστάχθηκε-, αλλά και της μορφολογικής αρχιτεκτονικής της αποκατάστασης.


Η σταθερή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και των συμπατριωτών μας –κατά ευτυχή συγκυρία- αρμόδιων Υπουργών κ. Λούκας Κατσέλη, κ. Παύλου Γερουλάνου και των Δήμου Αργοστολίου, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης και του Βουλευτή κ. Σπύρου Μοσχόπουλου να προχωρήσει το έργο ως πρώτη προτεραιότητα χωρίς τα πισωγυρίσματα και τις παλινωδίες του παρελθόντος, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα.


Δικαιώθηκε έτσι μια προσπάθεια δεκαετιών στην διάρκεια των οποίων συνέβαλαν –για τον σκοπό αυτό- όχι μόνον οι σημερινοί πρωταγωνιστές, αλλά και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του Αργοστολίου, ορισμένοι από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των νησιών μας, αλλά και πλήθος πνευματικών ανθρώπων, ευαισθητοποιημένων φορέων και πολιτών.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αργοστολίου


Αργοστόλι, 28 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.