Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΣΑΚΕΑ – Για την τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου που αφορά την Ειδική Αγωγή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σύμφωνα με τροπολογία στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» που αφορά Θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης προς διαβούλευση, εκτός από πληθώρα αλλαγών, προβλέπεται με σαφήνεια, η δυνατότητα κάλυψης θέσεων ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, που κατά πλειοψηφία μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν επιστήμονες... αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ακαδημαϊκά προσόντα, όπως μεταπτυχιακά και διδακτορικά ειδικής αγωγής και σχολικής ψυχολογίας, από μόνιμους, χωρίς ακαδημαϊκά προσόντα, εκπαιδευτικούς και μάλιστα κατά προτεραιότητα. 
Οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής για παραπάνω από 10 χρόνια στελεχώνονται από αναπληρωτές (ανυπόστατος όρος καθώς οι θέσεις είναι κενές) εκπαιδευτικούς, που κατέχουν υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή μόρφωση και οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια εγκαταλείπουν τις εστίες τους προκειμένου να προσφέρουν σημαντικό εκπαιδευτικό έργο οπουδήποτε κληθούν. 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ του Υπουργού κ. Νίκου Φίλη και φορέων της Ειδικής Αγωγής, και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ίδιο το υπουργείο παιδείας, ο Υπουργός δήλωσε ότ: «είναι βασικό για την Κυβέρνηση της aριστεράς η προτεραιότητα να δίνεται σε Παιδεία και Υγεία και ειδικότερα στους πλέον αδύναμους. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η αριθμητική κάλυψη αλλά και η ποιοτική- ο σωστός εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στη σωστή θέση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.