Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Για τη τύχη της «ακίνητης περιουσίας των ναυτικών»

Έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασαν πρόσφατα τα συνδικαλιστικά μας σωματεία του Πειραιά γύρω από τις μεθοδεύσεις για τη τύχη της «ακίνητης περιουσίας των ναυτικών», που αγοράστηκαν με χρήματα μας, αλλά χωρίς κανείς να μας ρωτήσει, σε εποχές που τα «οικονομικά του ΝΑΤ δεν επέτρεπαν αυξήσεις» όπως απαντούσαν οι διορισμένες από το κράτος διοικήσεις του, στους σχεδόν επαιτούντες μια δεκάρα παραπάνω στις συντάξεις πείνας, ναυτικούς. Ακίνητα που απέδιδαν το 10% της τότε «πιάτσας» για λόγους ευνόητους. Πέντε από αυτά τα ακίνητα μεταβιβάζονται στο υπερταμείο ΕΤΕΑΕΠ προς …..περαιτέρω «αξιοποίηση».
Το ότι αυτά τα ακίνητα δεν είναι δημόσια περιουσία , το ότι το δημόσιο δεν πλήρωσε έστω ένα ευρώ για να τα αποκτήσει, ούτε το ότι το κράτος δεν επιδότησε ποτέ το ΝΑΤ, έχει καμιά σημασία για τους κυβερνώντες κι’αυτά που αποκαλούσαν κρατική επιδότηση προς το ΝΑΤ ήταν απλώς επιστροφή μέρους αυτών που του είχαν αρπάξει. Φυσικά την ίδια τύχη θα έχουν και τα υπόλοιπα ακίνητα της «περιουσίας των ναυτικών» γιατί ο τωρινός αρμόδιος υπουργός είχε ’’απειλήσει’’ με παραίτηση, αν το ΝΑΤ θα εξαιρείτο από την ένταξη όλων των ταμείων σε ένα.
Ίσως να εξαιρεθούν τα 4 ακίνητα (μας), για τα οποία υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.
Να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις, όπως ζητούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις, να έχουμε όμως συγχρόνως ενημερωθεί πως και πόσο εγκαίρως αντιδρούσαμε για τις σχεδόν χαριστικές παραχωρήσεις των «ακινήτων μας», στον αποκλεισμό των ποντοπόρων ναυτικών από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων που μας αφορούσαν, πόσο συχνές και έντονες ήταν οι προσφυγές στα ΜΜΕ (ΤV κυρίως) και στους τοπικούς βουλευτές μόλις γινόταν αντιληπτό κάποιο μέτρο εναντίον μας και όχι κατόπιν εορτής , τι σημαίνει το μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων και αν δεν είναι τόσο επαχθές σαν την αρπαγή των ακινήτων (μας) από το κράτος, γιατί οι νομικές υπηρεσίες του συνδικαλισμού δεν ξεκινούσαν εγκαίρως προσπάθειες υλοποίησης παρομοίων μνημονίων και για τα υπόλοιπα ακίνητά μας. Και τέλος να μας πουν συγκεκριμένα τι θα μας αποδίδει τώρα αυτή η «περιουσία μας», αν υποτεθεί ότι ματαιώνουμε τα σχέδια τους.
Τουλάχιστον να ξέρουμε για ποιο λόγο ίσως ξημερωθούμε σε κάποιο νοσοκομείο με καρούμπαλα στο κεφάλι.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.