Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

ΕΛΜΕΚΙ: Στηρίζουμε την πορεία Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία που οργανώνει ο Δήμος ΠάτραςΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στηρίζουμε την πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πάτρας:
Λέμε ΟΧΙ στην ανεργία, διεκδικούμε μέτρα υπέρ των ανέργων
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, να οργανώσουν πορεία ανέργων και εργαζομένων από την Πάτρα στην Αθήνα, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.
Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο που η ανεργία μεγαλώνει ξεπερνώντας κάθε...
όριο.
Ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων αλλά και το χτύπημα της μήτρας που γεννά την ανεργία, της ίδιας της καπιταλιστικής κοινωνίας, είναι μονόδρομος. Η ανάδειξη του προβλήματος στο χώρο των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών και ωρομισθίων, έχει ιδιαίτερη αξία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στηρίζει τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, δηλαδή την κινητικότητα, τη μερική απασχόληση και τις διαφοροποιημένες – ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε βάρος της μόνιμης – σταθερής εργασίας, «ταΐζοντας» υποσχέσεις τους εκπαιδευτικούς.
Γι' αυτό κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδιάφορος.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί όσο γίνεται περισσότερους εκπαιδευτικούς να πορευτούν σε αυτή τη μεγάλη πορεία που ξεκινά στις 3 Απρίλη. Ο καθένας με τις δυνάμεις του να πάρει μέρος σε μια πορεία 10 ημερών γεμάτη συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων.
Να συμβάλουμε όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις του, από 10 μέτρα έως 10 ημέρες.
Απαιτούμε - Διεκδικούμε:
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·         Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
·         Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
·         Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
·         Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Γενικός ξεσηκωμός.
Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία.
Αργοστόλι 25/3/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.