Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου με φορείς για την ανασυγκρότηση της Παλικής

 
Συνάντηση διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου με θέμα την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής.
Η «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση» (ΟΧΕ) αποτελεί ένα από τα εργαλεία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Αναπτυξιακών Στρατηγικών σε τοπικό (χωρικό) επίπεδο. Συνδυάζει τη δυνατότητα εφαρμογής διαφόρων κατηγοριών επενδυτικών σχεδίων με σκοπό τη... βελτίωση της οικονομικής κατάστασης/απασχόλησης, του περιβάλλοντος και της διαβίωσης σε μία περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις.
Με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση και υλοποίηση μιας Ο.Χ.Ε. για την περιοχή της Παλικής Κεφαλονιάς, μια περιοχή που «επιβαρύνεται από ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που εγκυμονούν κινδύνους», δεδομένου ότι πρόκειται για πρόσφατα πληγείσα σεισμογενή περιοχή.
Με βάση λοιπόν το παραπάνω χαρακτηριστικό, επιδιώκεται να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί μια τοπική στρατηγική, για την οποία απαραίτητη είναι η εμπλοκή των τοπικών φορέων.
Η πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τ.Ε.Ι. (Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων) στο Ληξούρι με σκοπό την ενημέρωση, τον προσδιορισμό των τοπικών φορέων που θα συνεργαστούν από κοινού με την Περιφέρεια στο εγχείρημα, καθώς και τον προγραμματισμό των απαιτούμενων ενεργειών έως την ολοκλήρωση της εκπόνησης της Τοπικής Στρατηγικής ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η έγκρισή της και η υλοποίηση, καταλήγει η προσκληση του Περιφεειάρχη Θ. Γαλιατσάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.