Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Αργήσατε και ο υπουργός είναι σε meeting!» Πόρτα σε γονείς, καθηγητές και μαθητές της Κεφαλονιάς από Φίλη!


Κλειστή βρήκαν την είσοδο του υπουργείου Παιδείας σεισμοπαθείς μαθητές, γονείς και καθηγητές από την Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και την Ιθάκη. Μάλιστα είχαν και λογομαχία με εκπρόσωπο του...
υπουργού Παιδείας, ο οποίος δεν φαίνεται να καταδέχεται να τους δει.
«Αργήσατε και ο υπουργός είναι σε meeting», ήταν η απάντηση πίσω από την κλειστή πύλη σε ανθρώπους που ταξίδεψαν από την άλλη άκρη για να συναντηθούν με τον κ. Νίκο Φίλη! Και όλα αυτά ενώ το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο! 
Τα προβλήματα στα νησί του Ιουνίου που χτυπήθηκαν απο τον Εγκέλαδο ειναι τεράστια. Το σχολείο της Βασιλικής στη Λευκάδα απο τις 17 Νοεμβρίου που εγινε ο σεισμός παραμένει κλειστό καθως είναι ακατάλληλο και δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε προκάτ ή κοντεινερ για να γίνει μάθημα.
Δυο χρονια ειναι επιβαρυμένα τα σχολεία της Κεφαλονιάς, με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, κ. Μαντζουράτο. Όπως δήλωσε στο newsit.gr από τα 6 σχολεία τα 4 ειναι ακατάλληλα στο Αργοστόλι. "Υπάρχει στασιμότητα και εγκληματική απάθεια. Δυο χρόνια τώρα. Δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις. Έχουν καταστραφεί σχολεία στο Ληξούρι. Τα παιδιά κάνουν μάθημα σε προκάτ. Είμαστε μια απέραντη παραγκούπολη. Όταν βρέχει και φυσάει ειναι δύσκολο να κάνουμε μάθημα. Ταυτόχρονα μας κόβουν τμήματα. Ζητάμε μαζί με τους μαθητές της Λευκαδας να ομαλοποιηθεί η κατασταση".
Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt.gr, ο κύριος Μαντζουράτος...

Αξίζει να σημειωθει πως το ΕΠΑΛ Ληξουρίου και συγκεκριμένα το μηχανουργείο του εχει καταρρεύσει και βρίσκεται στην αυλή του γυμνασίου της περιοχής γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τους μαθητές. "Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης", προσθέτει. Ακόμη ενα νηπιαγωγείο στην Ιθάκη μετα τον μεγάλο σεισμό σην Λευκάδα βγήκε ακατάλληλο. Στο Αργοστόλι δυο σχολεία ειναι σε προκάτ εδω και πολλά χρόνια.

Αντίστοιχα στη Λευκάδα ειναι ακατάλληλο το σχολείο στη Βασιλική και εδω και δέκα μέρες δεν γίνεται μάθημα. "Το σχολείο ειναι κλειστό απο τον σεισμό", καταγγέλει ο κ. Γεωργοπουλος, καθηγητής της Λευκαδας. "Δεν έχουν φέρει ουτε τα κοντέινερ. Το πρόβλημα ειναι σε όλα τα νησιά".
Στην Κέρκυρα υπάρχει σχολικό συγκρότημα που εχει χαρακτηριστεί κόκκινο και φιλοξενεί 1500 άτομα και τα μαθήματα γίνονται πρωί και απογευμα. "Το σχολικό συγκρότημα το πρώτο ΕΠΑΛ Κέρκυρας το 5ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας το Νυχτερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας και τα ΙΕΚ της Κέρκυρας με 1500 μαθητές. Με αποφαση του Δήμου δεν λειτουργεί και δεν κάνουν μάθημα απο τους σεισμούς της Λευκαδας", καταγγέλει στο Newsit.gr ο αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Γιαννης Μπορμπότης.
"Είναι ενα κτίριο που έδω και χρόνια είχε προβλημα και με τον σεισμό οξύνθηκε και δεν γίνεται καθόλου μάθημα και ειναι κλειστό το σχολείο. Επισης εχουμε και το τέταρτο γυμνάσιο Κέρκυρας που εχει πρόβλημα και εχει ρωγμή στη μέση του κτιρίου", καταλήγει.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.