Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δύσκολο καλοκαίρι αλλά σε θετική πορεία ο τουρισμός


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο τουρισμός κινείται με θετικά ανοδική πορεία παρά τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού. Όπως αναφέρεται «η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται και αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, με τα στοιχεία του πρώτου επταμήνου να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ανθεκτικότητα και τη δυναμική του, παρά τα μεγάλα προβλήματα που ανέκυψαν στη χώρα και την οικονομία». 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, με βάση τα στοιχεία διεθνών αφίξεων Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας συνεχίζεται η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού σχεδόν στην πλειοψηφία των...
προορισμών με συνολική αύξηση αφίξεων +6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
«Η συνεχιζόμενη θετική πορεία του επταμήνου φανερώνει ότι ο τουριστικός τομέας διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα, καταφέρνοντας να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα», σημειώνει ο ΣΕΤΕ.
Συγκεκριμένα και όσον αφορά τα κατά τόπους στοιχεία, η Αθήνα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, υποστηρίζοντας το σύνολο της χώρας, με εντυπωσιακή αύξηση +28% τον Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο).
Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο 2015 οι προορισμοί της Μυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με 19,6% (14,3% επτάμηνο).
Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω και του Ηρακλείου Κρήτης, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο, σε επίπεδο επταμήνου, με -4,3%, -7,3% και -2,1%, αντίστοιχα.
«Σημειώνεται, πάντως ότι η αντιστροφή του κλίματος τον Ιούλιο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε προσφορές των τουριστικών επιχειρήσεων, επομένως, η εικόνα στους ισολογισμούς τους δεν αναμένεται να είναι αντίστοιχα θετική. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η περαιτέρω μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα τουριστικά προϊόντα και τις περιοχές που εξαρτώνται, κυρίως, απ’ αυτόν», τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.