Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Μνημόνιο: Ο χάρτης των "Ναι" και των "Όχι" στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι βουλευτές που θα κρίνουν τις εκλογές


Απόψε η κρίσιμη – για το μέλλον κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ – ψηφοφορία στη Βουλή - Η στάση που θα κρατήσουν οι "αντάρτες" στην ψήφιση του τρίτου Μνημονίου
- Ποιους... φοβάται το Μαξίμου – Ποιοι παραμένουν στο "Όχι" και οι υποψήφιοι για "στροφή"

- Έδειξε εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης: "Θα βγούμε με αυτοδυναμία" είπε
- Φήμες για κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου αλλά ο υπουργός Επικρατείας το "βλέπει"...
δύσκολο

Η πιο μεγάλη ώρα της κυβέρνησης, μέχρι την επόμενη, είναι απόψε (η ακριβής ώρα είναι άγνωστη, "Ζωής θέλοντος" που λέει και ο Τσακαλώτος). Η ώρα που θα δείξει αν θα την αντέξει η σκηνή και το... σχοινί ή αν το δεύτερο θα σπάσει και θα "πέσει" στις πρόωρες εκλογές.
Και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, ο "μαγικός αριθμός" είναι ο 120. Αν δεν τον "πιάσει" η κυβέρνηση, αν δηλαδή δεν ψηφίσουν το τρίτο Μνημόνιο και το... πρώτο της Αριστεράς, 120 βουλευτές από την κυβερνητική πλειοψηφία, τότε η πιθανότερη εξέλιξη (ακόμη κι αν περάσει το Μνημόνιο) θα είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου και τρίτη αν συνυπολογίσουμε και το δημοψήφισμα.
Αλλά φαίνεται ότι οι πρόωρες κάλπες δεν φοβίζουν την κυβέρνηση. Ή μάλλον, δεν φοβίζουν τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράκη, στενό συνεργάτη και μέντορα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή ΣΚΑΪ.
Ήδη "οργιάζουν" οι φήμες για κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου. Αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας είναι πιο δύσκολες οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Ειδικά μετά το κείμενο που ανέβηκε στο iskra.gr και ουσιαστικά προαναγγέλλει την ίδρυση κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα. Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Φλαμπουράκης τόνισε: «Σε συνέδριο θα πάμε με μία προϋπόθεση: Δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, "εγώ δεν εφαρμόζω". Δεν γίνεται... Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη».
Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές παρενέβη ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.