Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ



Αργοστόλι, 12 Αυγούστου 2015
Προς: Μ.Μ.Ε και Φορείς
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
           Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Γηροκομείου Ληξουρίου, οι οποίοι έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής όντας έναν χρόνο απλήρωτοι, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας εδώ και 2 μέρες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Εκφράζει τη συμπαράστασή του και δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλάι τους στις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.
Οι συνάδελφοί μας στο Γηροκομείο Ληξουρίου είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που έδωσαν τη μάχη της φροντίδας και της στήριξης των γερόντων με...
αυταπάρνηση στους καταστροφικούς σεισμούς , οι ίδιοι εργαζόμενοι που από το 2011 βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, που κλήθηκαν επανειλημμένα «να βάλλουν πλάτη» για τη σωτηρία του ιδρύματος σε βάρος των δικαιωμάτων τους, οι ίδιοι εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη της φροντίδας των ηλικιωμένων όλο αυτό το διάστημα όντας τόσους μήνες απλήρωτοι.
Τη στιγμή που η απλήρωτη εργασία σε έναν τόσο απαιτητικό τομέα, όπως αυτόν της φροντίδας των ηλικιωμένων έχει κυριολεκτικά εξαντλήσει τους εργαζόμενους, καλούνται για άλλη μια φορά να κάνουν υπομονή, να «πάρουν πίσω την αδιάλλακτη στάση τους» και να «αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους» για την «ασφάλεια» των ηλικιωμένων. Συνάδελφοι πρέπει να είναι ξεκάθαρο: αυτός που θέτει τους ηλικιωμένους αλλά και όλες τις «ευάλωτες κοινωνικέ ομάδες» σε άμεσο κίνδυνο δεν είναι οι δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Οι ευθύνες βαραίνουν την πολιτική της Ε.Ε. και των ντόπιων υπηρετών της, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον  ΕΟΠΥΥ, αλλά και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που αντιμετωπίζουν συνολικά τον Τομέα της Υγείας-Ψυχικής Υγείας- Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας σαν βάρος, μετακυλύοντας το κόστος στους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους, παραδίδοντας τον βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη και δεν είναι άλλη από την απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη της τακτικής, σταθερής χρηματοδότησης του νευραλγικού αυτού τομέα από τον κρατικό προϋπολογισμό, η απαξίωση και η σταδιακή ιδιωτικοποίησή του.
            Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και καλούμε  τους ιδιωτικούς υπάλληλους του Νομού να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους του Γηροκομείου Ληξουρίου κάνοντας πράξη το σύνθημα : «Ένας για όλους και όλοι για έναν».



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.      Να καταβληθούν άμεσα στο ακέραιο τα όλα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους και να εξασφαλιστεί η τακτική τους μισθοδοσία χωρίς καμία περικοπή και χωρίς να γίνει καμία μετατροπή εργασιακής σχέσης και καμία απόλυση.  Την πρώτη ευθύνη έχει η Κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

2.      Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση παράδοση σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου, και να μην εξαρτηθεί από το πότε ο ιδιώτης που έχει προσφερθεί να συμβάλει στην αποπεράτωση του θέλει να το παραδώσει.
3.      Το Γηροκομείο Ληξουρίου να χρηματοδοτηθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.

4.       Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού, στην προοπτική ένταξής του στο δημόσιο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγειινά.

5.      Να σταματήσουν οι τρόφιμοι να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για την παραμονή τους στο Γηροκομείο, άμεσα ή έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και να αναλάβει το κράτος 100% το κόστος περίθαλψής τους.

6.      Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Φροντίδας με Κεντρικό Σχεδιασμό για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.