Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής στη σύσκεψη για την υγεία  που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο ΕΚΚΙ τη Δευτέρα 18/5/2015 στις 7:30 μμ, όπως και στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 20/5/15 ημέρα Πανυγειονομικής απεργίας και ώρα 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς.  Καταγγέλλει  τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στη λειτουργία των  νοσοκομείων, αλλά και των αγροτικών ιατρείων.
·       Τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ που
στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο.

Απαιτείται

·       Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·       Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
·       Χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειές τους.
·       Ανάπτυξη  Δημόσιων και Δωρεάν Κέντρων Υγείας στα χωριά και στον δήμο, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους με προσανατολισμό την πρόληψη.
·       Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους, με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού.
·       Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ' οίκον νοσηλείας σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας με κρατική χρηματοδότηση.
·       Κρατική χρηματοδότηση για την παροχή των υπηρεσιών (καθαριότητα, μαγείρεμα κ.λπ.), του «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δωρεάν, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.
·       Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία απόλυση εργαζομένων.


Κεραμειές 17/5/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.