Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ Κ-Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Με νέα φοροεπιδρομή που εξαπολύουν κυβέρνηση - τρόικα (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ) έρχονται αντιμέτωπα τα λαϊκά νοικοκυριά, εξ αιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας με τον περιβόητο «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ), προκειμένου να εισπραχτούν 3,7 δισ. ευρώ.
Τα νέα χαράτσια είναι δυσβάσταχτα και «φουσκωμένα». Με τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» όχι μόνο μονιμοποιείται το τάχα «έκτακτο» χαράτσι της ΔΕΗ για τη λαϊκή κατοικία, αλλά επεκτείνεται και στα χωράφια, τα οικόπεδα και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 
Κυριολεκτικά φορολογείται κάθε σπιθαμή γης που ανήκει σε λαϊκά νοικοκυριά, ασχέτως αν αποκτούν ή...
όχι κάποιο εισόδημα από αυτή. Η τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση. Ο τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε υπέρογκα χαράτσια, π.χ. σε εκτάσεις ορεινών χωριών υπολογίζεται αντικειμενική αξία πόλεων. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα εξοντωτικά πρόστιμα που ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και μπαίνουν από φέτος σε εφαρμογή, όπως άλλωστε συμβαίνει και για τις υπόλοιπες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ΕΚΚΙ επισημαίνει ότι η νέα φοροεπιδρομή ενισχύει τους όρους για συγκέντρωση της λαϊκής γης και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια.
Τα μέτρα πλήττουν ιδιαίτερα τους σεισμόπληκτους και φτωχούς εργαζόμενους και αποκαλύπτουν την κοροϊδία των κυβερνητικών εξαγγελιών για απαλλαγή από τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» σπιτιών που έχουν πληγεί από τους σεισμούς για τα έτη 2014 και 2015. Με το απαράδεκτο σκεπτικό ότι τα σπίτια δεν είχαν γκρεμιστεί ή υποστεί ζημίες το 2013 η κυβέρνηση αιτιολογεί την επιβολή φόρου ακόμη και για σπίτια που έχουν κατεδαφιστεί από τους σεισμούς. Την όποια ρύθμιση την παραπέμπει στη φθινοπωρινές καλένδες, ενώ παραμένουν οι αναρτήσεις των εκκαθαριστικών για πληρωμή φόρου από τους σεισμόπληκτους φορολογούμενους. Οι επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπάθειες της κυβέρνησης να εξωραΐσει την κατάσταση και να κατευνάσει τις αντιδράσεις των σεισμόπληκτων αφορούν μικρές βελτιώσεις σε ελάχιστα και εξαθλιωμένα λαϊκά νοικοκυριά. Ο λαός μας και ειδικά οι σεισμόπληκτοι έχουν ανάγκη την πλήρη κατάργηση του νέου χαρατσιού κι όχι μικροβελτιώσεις.
Το ΕΚΚΙ καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και όλο το λαό να μην αποδεχτούν τη νέα φοροεπιδρομή.
Απαιτούμε:
·         Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας.
·         Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη και να καθορίζεται η αντικειμενική αξία της γης με βάση την πραγματική της χρήση.
·         Κανένας φόρος για τους σεισμόπληκτους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
·         Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.