Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΘΗΚΟΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ

Την Πέμπτη 2 Ιούνη ο συνάδελφος Δημήτρης Μαντζουράτος δικάζεται για μία ακόμη φορά μαζί με τον Νίκο Αλεξανδρόπουλο, επειδή ως επικεφαλείς των αυτοδιοικητικών κινήσεων του ΚΚΕ σε Νομαρχία και Δήμο Ληξουρίου, υπερασπίστηκαν την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στην παραλία του Αθέρα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επαναλαμβάνει ότι καμία παραλία δε μπορεί να αποτελεί ιδιωτική περιουσία. Αυτό είναι το δίκιο και αυτό το δίκιο οι πραγματικοί εκφραστές των λαϊκών δικαιωμάτων πρέπει να το υπερασπίζουν, κόντρα στην αστική νομιμότητα. Η θέση αυτή έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα μπροστά στο σχεδιασμένο ξεπούλημα των παραλίων, των δασών, των ορεινών όγκων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους που επιταχύνεται σε συνθήκες μνημονίου.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ «στο σκαμνί» της συνείδησης των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν η κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που υπερασπίζονται το δίκιο των κεφαλαιοκρατών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι την ημέρα της δίκης πρέπει να εκφραστεί η ευρύτερη δυνατή αλληλεγγύη από τον κλάδο, με παρουσία στο δικαστήριο.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ και ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΑΪΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Αργοστόλι 12 Μάη 2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης         Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.