Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Στις 28 Αυγούστου η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

 
Για τις 28 Αυγούστου προγραμματίζεται η τελετή παράδοσης παραλαβής της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου από τον απερχόμενο στον νέο Αντιπεριφερειάρχη μετά και την επίσημη τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα.

Εν τω μεταξύ, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, συνεχίζει να ενημερώνεται για τις αρμοδιότητες που θα αναλάβει σε λίγες ημέρες αλλά και τα θέματα που αφορούν την ΠΕ Ζακύνθου τόσο από τον κ. Διονύση Μυλωνά όσο και από τις υπηρεσίες, των οποίων τον πολιτικό έλεγχο θα αναλάβει από την... 1η Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με αφορμή την επίσκεψη του κ. Νιοτόπουλου, των ζακυνθινών περιφερειακών συμβούλων αλλά και των εκπροσώπων των υπόλοιπων νησιών στην έδρα της Περιφέρειας στην Κέρκυρα για την ορκωμοσία, πραγματοποιήθηκε ένα ενημερωτικό σεμινάριο από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Κώστα Σκορδίλη και αντικείμενο τη διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ, ενώ έγινε και μια συνάντηση και μεταξύ των μελών του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής το Θ. Γαλιατσάτο

Μιλώντας για την τελετή της ορκωμοσίας στο ραδιόφωνο του –Ε-, ο κ. Νιοτόπουλος έκανε λόγο για ένα έντονο αίσθημα ευθύνης, που ένιωσε από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη στις εκλογές για την Περιφέρεια.

«Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στο έργο όπου με έταξαν οι Ζακυνθινοί» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στη Ζάκυνθο σχολίασε πως έχει οριστεί ως ημερομηνία για τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής η 28η Αυγούστου, αλλά εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές με τον κ. Μυλωνά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Αναμένεται η ημερομηνία αυτή να οριστικοποιηθεί αφού καλυφθούν κάποιες παράμετροι αυτής της διαδικασίας όπως είναι η καταγραφή του έμψυχου υλικού, των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, των ακινήτων, των οικονομικών υποχρεώσεων, των προγραμμάτων και των εκκρεμοτήτων. Πρόκειται για μια σοβαρή διαδικασία παράδοσης παραλαβής, που διασφαλίζει και αυτούς που παραλαμβάνουν αλλά και αυτούς που παραδίδουν» τόνισε σχετικά.

Τέλος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε πως όλα τα θέματα που εκκρεμούν είναι εξαιρετικά σοβαρά και έχουν να κάνουν με την κινητικότητα του προσωπικού, με την λειτουργία των υπηρεσιών, με τον νέο προϋπολογισμό.

Ειδικά σε ότι αφορά το προσωπικό, ο κ. Νιοτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα κινητικότητας υπαλλήλων από το Δήμο προς την Περιφέρεια ενώ σημείωσε πως ήδη ενημερώνεται από τον κ. Μυλωνά για τις δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και έρχονται από το παρελθόν.

«Πέρα από το προσωπικό μας απασχολεί το ζήτημα της οργάνωσης των υπηρεσιών ώστε να μπορούν να λειτουργούν χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης, χωρίς να χρειαστεί να φύγει από το νησί και σε σύντομο χρονικό διάστημα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.