Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και το νομοσχέδιο για την «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση- Βιώσιμη Ανάπτυξη»,



 Με τη γνωστή πλέον διαδικασία του κατεπείγοντος έφερε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το σχέδιο νόμου «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση- Βιώσιμη Ανάπτυξη», στο οποίο βασική εισηγήτρια από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.  Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στις 9:00 χτες το βράδυ για να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή σήμερα το....
πρωί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια αύριο!
  Η βουλευτής στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επέδειξε την αντίστοιχη βιασύνη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών,  αφήνοντας ακόμα και σήμερα τους κατοίκους του νησιού να παλεύουν με την γραφειοκρατία και  τις καθυστερήσεις στην έκδοση σχετικών αποφάσεων που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.
 Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε ως προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης από την Τρόϊκα, έρχεται να καταργήσει οριστικά όποια περιβαλλοντική προστασία, ποιότητα ζωής και ισόρροπη ανάπτυξη υπήρχε στη χώρα.  Διαμορφώνει τριτοκοσμικές συνθήκες με τριτοκοσμικές πόλεις και τριτοκοσμική ανάπτυξη, μια ανάπτυξη όχι για το σύνολο της κοινωνίας, αλλά βασισμένη μόνο στην επιχειρηματικότητα.
            Με εργαλείο τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, εξυπηρετούνται αποκλειστικά και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου οι  fast track επενδύσεις που κατά κανόνα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Όλα τα επίπεδα σχεδιασμού γίνονται λάστιχο, καθώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να τροποποιηθούν για να χωρέσουν τα πάντα. Τα πάντα εκτός από τις ανάγκες των κατοίκων, η αντιμετώπιση της κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος και η προοπτική  για τις μελλοντικές γενιές.

                                                                                                Αθήνα, 24.6.2014
                                                                                                            Αφροδίτη Θεοπεφτάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.