Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΕΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.

Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤH ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails: yorgoskaloudis@gmail.com


ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΙΑΒΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΖΗΤΑΜΕ:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΕΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

4 Φλεβάρη 2014
Από το 2010  η ανεξάρτητη και αδέσμευτη από κόμματα και εξαρτήσεις Παράταξή μας είχε με δημόσιο καθαρό Επτανησιακό λόγο αναλύσει όλα τα ζητήματα των Επτανησίων και από την ανάδειξή μας από τις εκλογές της 7-10-2010 ως τη κύρια αντιπολιτευτική δύναμη, (αφού η παράταξη Μπεριάτου-«δήθεν ΠΑΣΟΚ» είχε μνημονιακό χαραχτήρα και είχε ενσωματωθεί πολιτικά από τις κυβερνητικές μνημονιακές «πολιτικές»), είχαμε αναλύσει σε βάθος και όλα τα νέα ζητήματα που ανέκυπταν και, μακρυά από συμφέροντα, είχαμε πάρει θέσεις που υπεράσπιζαν απόλυτα την ασφάλεια και τα οικονομικά....
συμφέροντα των Επτανησίων. Είχαμε επίγνωση των μεγάλων πετρελαικών συμφερόντων και των πολιτικών και των αθηναικών κομμάτων που τους εκφράζουν, αλλά πάντα βάζαμε και βάζουμε  ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ.
 Για το θέμα των πετρελαίων, για τις αρνητικές επιπτώσεις αλλά και τα δήθεν κέρδη των Επτανησίων, έγιναν το 2012 δύο συσκέψεις: Η πρώτη σύσκεψη έγινε  στο γραφείο του υφυπουργού Ενέργειας-Πετρελαίων   Γιάννη Μανιάτη στην Αθήνα  στις 15-3-2012, με τη παρουσία βουλευτών, Δημάρχων και όσους  Επικεφαλής των παρατάξεων προσήλθαν. Ακολούθησε νέα  σύσκεψη των φορέων της Κεφαλλονιάς και της Επτανήσου,  με τη παρουσία του τότε και νυν υφυπουργού Πετρελαίων Γιάννη Μανιάτη που  έγινε  στο δημοτικό θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς στις 22 Μάρτη 2012, όπου μαγνητοφωνήθηκαν και οι ομιλίες. Και στις δύο παραβρέθηκε  και έθεσε το θέμα των εγγυήσεων για τα νησιά μας ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης και οι ομιλίες του δόθηκαν  δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες και στα blogs.Είπαμε ναι αλλά με εγγυήσεις του κράτους, όχι απλά με όρους, με εγγυήσεις και προνοήσαμε και για το θέμα της σεισμικότητας.Ζήτησε κατά λέξη ο Γιώργος Καλούδης:  
«3. Ζητάμε όχι ψεύτικες διακηρύξεις αλλά ΕΓΓΥΗΣΗ του κράτους ότι οι σεισμικές έρευνες για την εντόπιση των κοιτασμάτων πετρελαίου και για την εξόρυξη-άντλησή  του  δεν θα επιβαρύνει την ήδη  μεγάλη σεισμικότητα των νησιών μας, που ο  σεισμός της 11 Αυγούστου 1953  τα κατέστρεψε !»

  Στις 31-3-2012 το θέμα συζητήθηκε και  στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, όπου επανέλαβε την ομιλία του στο Αργοστόλι και η οποία είχε κατά λέξη ως εξής και δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα και η οποία είχε ως εξής:.

«ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Εγγύηση του κράτους για αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος.
Ο Περιφερειακός Φόρος για τα Επτάνησα στο 25% για τα Πετρέλαια-Φυσικό Αέριο στα ΕΠΤΑΝΗΣΑ
 Η Ομιλία του Γιώργου Καλούδη,
  Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε.,
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το Σάββατο 31-3-2012 στη Λευκάδα.
 «Η τοποθέτησή μου στηρίζεται σε όσα είπα  ενώπιος ενωπίω στη σύσκεψη με στο γραφείο του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη στην Αθήνα  στις 15-3-2012 και στη νέα  σύσκεψη των φορέων της Κεφαλλονιάς που έγινε  στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς στις 22 Μάρτη 2012, για ενημέρωση    από τον υφυπουργό Μανιάτη
 για την άντληση πετρελαίου στο Ιόνιο .

 « Κακώς δεν έγινε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου με τη παρουσία του των Δημάρχων, βουλευτών, Προέδρων των Εργατικών Κέντρων και  των Τουριστικών Φορέων όλων των Επτανήσων, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στην Αθήνα. Και κάκιστα δεν προσκλήθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι και οι  αρχηγοί των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στους Δήμους των Επτανήσων.
  2. α. Τα Επτάνησα είναι τα πιο όμορφα Νησιά του κόσμου όλου. Είναι τα πιο όμορφα μέρη του κόσμο .Έχω πάει μέχρι και στις  Μπαχάμες και τα Επτάνησα είναι ασύγκριτης ομορφιάς!
  β. Τα Επτάνησα ήταν ανέκαθεν πάνω στον βασικό θαλάσσιο εμπορικό δρόμο Δύσης-Ανατολής, από τα χρόνια του Οδυσσέα αλλά  και από πιο πριν. Αυτό δείχνει, όπως λέγαμε και στην Ιδρυτική μας διακήρυξη της 12-9-2012,τη τεράστια γεωπολιτική αξία των Νησιών μας.
  γ. Τα Επτάνησα είναι πλέον και πάνω στον  ενεργειακό δρόμο, αφού ο υπό κατασκευή αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς Ιταλία-Δύση έχει σχεδιαστεί να περάσει μεταξύ Παξών-Κέρκυρας. Το γεγονός αυτό προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη γεωπολιτική και γεωοικονομική αξία στα Νησιά μας.
 δ. Αποδείχθηκε πλέον με τις  επίσημες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πετρελαίων, αυτό το οποίο και εγώ έχω πεί στο παρελθόν, ότι από Οθωνούς μέχρι Ζάκυνθο υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έτσι αποδεδειγμένα τα Επτάνησα είναι πολύ πλούσια.
   Όπως είπα του υφυπουργού 3 φορές μέσα στο γραφείο του στη σύσκεψη της Αθήνας και στην ομιλία μου στο Αργοστόλι, ενώπιος ενωπίω, «διέπραξε βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα που πήγε στη Πάτρα και έταξε ότι θα δώσει το 5% περιφερειακού φόρου από τα πετρέλαια των Επτανήσων στη Πελοπόννησο και στην Αιτωλοακαρνανία.»  Έτσι πλέον αποδεικνύεται  ότι είχαμε δίκιο όταν μόνον εμείς διαμαρτυρηθήκαμε  γιατί μας έβαλαν καπέλλο με τον Καλλικράτη  την  «Αποκεντρωμένη  κρατική Διοίκηση Πελοποννήσου-Στερεάς Ελλάδας και … Ιονίου» Μας κατάργησαν και από Νησιά ! Και αυτό δεν είναι από άγνοια ούτε από αμορφωσιά ! Είναι από δόλο. Όπως από δόλο ονομάζουν τα πετρέλαια που σύντομα θα αντληθούν στη Κεφαλλονιά ως Πετρέλαια Πατραικού. Τεράστιες οι ευθύνες των βουλευτών Γκερέκου,Βαρβαρίγου,Μοσχόπουλου, Μαργέλη που το ψήφισαν και των βουλευτών Δένδια και Χαραλάμπους που δεν το ανέδειξαν και δεν αντιστάθηκαν.
Δικαιωνόμαστε πανηγυρικά.
 Και καλά έκανα και οργάνωσα το κατέβασμα της Ταμπέλλας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ..και Ιονίου από τη Κέρκυρα.
  Δικαιώνομαι όταν έκανα τεράστιο αγώνα να πείσω τους συμπολίτες της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου και της Λευκάδας ότι για πολλούς λόγους δεν τους συμφέρει η διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η ένταξή τους στη Πάτρα, όπως ήθελαν κάποιοι Νομάρχες και Δήμαρχοί τους και μία κομματική νομενκλατούρα.  Γιαυτό σε κάθε ευκαιρία ζητάμε με συνέπεια και σταθερά Ίδρυση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Επτανήσων !
  2. Επειδή δικαίως αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα  δεν το εμπιστεύεται κανείς ζητάμε όχι διακηρύξεις, δηλ ψεύτικα λόγια, αλλά με νόμο, εγγύηση για  άμεση αποζημίωση όλων των επαγγελματιών, εργαζόμενων του τουρισμού,κλπ που θα πληγούν από  ένα ατύχημα ρύπανσης από τις πετρελαιοπηγές.

 3. Ζητάμε όχι ψεύτικες διακηρύξεις αλλά ΕΓΓΥΗΣΗ του κράτους ότι οι σεισμικές έρευνες για την εντόπιση των κοιτασμάτων πετρελαίου και για την εξόρυξη-άντλησή  του  δεν θα επιβαρύνει την ήδη  μεγάλη σεισμικότητα των νησιών μας, που ο  σεισμός της 11 Αυγούστου 1953  τα κατέστρεψε !

  4. Ζητάμε όχι με κοινή υπουργική απόφαση, που αλλάζουν σαν πουκάμισα, όπως έγινε και με τα ιχθυοτροφεία, αλλά με ΝΟΜΟ, ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌΣ φόρος να είναι 25% επί των εσόδων του κράτους, αφού συμφώνησε και ο κ.Μανιάτης  στη σύσκεψη του Αργοστολίου, και είπε μάλιστα να μας δώσει και το 75%, και ζητάμε να διανεμηθεί κατά το ήμισυ στη Περιφέρειά μας  και κατά το ήμισυ στους Δήμους των Επτανήσων, για να έχουμε και σταθερά έσοδα.»
Αυτές ήταν οι θέσεις μας το 2012. Οι κομματικοί συνδυασμοί δεν μας άκουσαν.

Μετά τους συνεχείς καταστροφικούς σεισμούς στη Κεφαλλονιά,


 ΖΗΤΑΜΕ:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ- ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΕΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΑΣΜΑΤΩΝ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.