Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τα παιχνίδια που γίνονται σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων,


ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την μεθόδευση από την Περιφέρεια και από τους Δήμους –οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα- σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών. Καταγγέλλει  τα παιχνίδια που γίνονται σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κυβερνητική κατεύθυνση να «ομαλοποιηθεί» η ζωή στην Κεφαλονιά χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο από όσα απαιτούνται για την ασφάλεια των μαθητών και την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ο στόχος είναι προφανής. Η προεκλογική εικόνα και η εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού που «διατάζουν» μαθητές, καθηγητές να βάλουν στην άκρη την ασφάλεια τους αλλά και τον φόβο που επισείει το φαινόμενο του σεισμού.
Η άθλια μεθόδευση τους περιλαμβάνει βέβαια και το κράτημα των απαραίτητων αποστάσεων από το ενδεχόμενο ενός άλλου μεγάλου σεισμικού γεγονότος που μπορεί με τις επιπτώσεις του να επιμερίσει τις ευθύνες.
Συγκεκριμένα :

Ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο Δήμος Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χωρίς να έχουν πάρει θέση, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε ένα Δελτίο Τύπου για το τι θα κάνουν τα σχολεία την Δευτέρα, ουσιαστικά μεθοδεύουν το άνοιγμα των σχολείων μέσω των κυβερνητικών διαρροών και δημοσιογραφικών  πληροφοριών σπέρνοντας σύγχυση σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς για το τι πρόκειται να συμβεί.
Με προφορικές παρεμβάσεις στελεχών της εκπαίδευσης και με την επίκληση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, θέλουν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την λειτουργία των σχολείων στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα και δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία από μόνοι τους.

Ως εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους καλούμε άμεσα να συνεδριάσουν τα εν λόγω Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητώντας τα δεδομένα που υπάρχουν για το άνοιγμα των σχολείων και απαιτούμαι :

*να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο εποπτικοί από αρμόδιες επιτροπές  του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.
*να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στο Νομό, με πλήρη και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
*να αρθεί η κατάργηση του ΟΣΚ και να υπάρξει αναβάθμιση και στελέχωση του, ώστε να παίξει το ρόλο του.
*να υπάρξουν μέτρα στα σχολεία και το οδικό δίκτυο και να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.
*να υπάρξει μέριμνα ώστε άμεσα  να ρυθμιστεί ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, από την Κεφαλονιά  και την Ιθάκη δεν θα δώσουν πανελλαδικές και να εισαχθούν με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
*να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α’ Λυκείου στο Νομό με τράπεζα θεμάτων.
*να ρυθμιστεί η διαδικασία προαγωγής των μαθητών  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο Νομό, με συγκεκριμένες διευκολύνσεις βάση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί, χωρίς παράταση του διδακτικού έτους και χωρίς περικοπές των Πασχαλινών διακοπών.
*να αρθούν οι διαθεσιμότητες σε εκπαιδευτικούς, φύλακες και επιστάτες για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
*να παρθούν μέτρα για επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης του σεισμού στα σχολεία και να γίνουν ανάλογες ασκήσεις.
*να στηριχθούν ψυχολογικά οι μαθητές και να παρθούν μέτρα για κατασκηνώσεις και δωρεάν διακοπές, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή και την ασφάλεια των μαθητών.   

                                                              Αργοστόλι 16 Φλεβάρη 2014
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση
Θ. Γουλής, Δ. Μαντζουράτος, Γ. Κορφιάτης, Ν. Γκισγκίνης, Σ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης, Ν. Μαυροκέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.