Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κραυγή αγωνίας των μικροεπαγγελματιών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς.Και τώρα;


Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν χθες Δευτέρα 17 Φλεβάρη οι συγκεντρωθέντες στο Εμπορικό Επιμελητήριο οι μικροεπαγγελματίες του σεισμπόπληκτου νησιού μας καθώς αντιλαμβάνονται ότι μετά την παρέλαση του πρωθυπουργού, των υπουργών του και τόσων παραγόντων , στην ουσία σε λίγο όλα θα ξεχαστούν και θα παραμείνουν μόνοι αντιμέτωποι όχι μόνο με τη κρίση αλλά και τις επιπτώσεις των σεισμών.
Η τελευταία κρίση του συστήματος και η εφαρμοζόμενη καταστροφική πολιτική των μνημονίων ήδη έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση τους μικροεπαγγελματίες καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη λειτουργικά κόστη , στις άδικες φορολογικές επιδρομές, στα κάθε είδους χαράτσια και στην εξαφάνιση των πελατών τους -ιδίως των μισθωτών- λόγω έλλειψης ρευστότητας και με παρόμοια προβλήματα.
Το αποτελείωμα όμως φαίνεται να το δίνουν οι δύο μεγάλοι σεισμοί και οι....... εκατοντάδες μετασεισμοί.
καθώς οι επιπτώσεις τους είναι ακόμη μη υπολογίσιμες.
Οι όποιες ελπίδες στην ερχόμενη τουριστική περίοδο δεν φαίνεται να είναι βάσιμες.
Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη στο εμπόριο και στην τοπική οικονομική ζωή.
Το κοινωνικό κράτος λείπει ουσιαστικά έχοντας παραμεριστεί από μια επικοινωνιακή καταιγίδα που το μόνο που δεν έχει σκοπό είναι να βοηθήσει ουσιαστικά τους μικροεπαγγελματίες.
Όλα δείχνουν ότι χωρίς τον παραμερισμό της νεο-φιλελεύθερης πολιτικής , χωρίς κρατικές παρεμβάσεις στην τοπική οικονομική ζωή του νησιού ,χωρίς νέα αντίληψη στην αυτοδιοίκηση και ανθρώπους και τέλος χωρίς οργανωμένη μαζικότητα των τοπικών φορέων το μέλλον δεν θα είναιsuccess story.

Στέλιος Ματαράγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.