Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Δημόσιο: Ευρωπαϊκό δικαστικό stop στις μειώσεις των εφάπαξ


Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο σύμφωνα με την οποία το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου, έχει δημιουργηθεί από τις δικές του εισφορές και όποια μείωσή του προσκρούει σε βασικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση ενόψει προσφυγών έχουν κατατεθεί στο......ΣτΕ από δημοσίους υπαλλήλους για τις μειώσεις που τους έχουν επιβληθεί στο εφάπαξ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής στο ανώτατο δικαστήριο εκτός από τις προσφυγές των πανεπιστημιακών, που ζητούν να μην ισχύσουν περικοπές σε μισθούς κι επιδόματα, εκκρεμούν και προσφυγές για τις περικοπές των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των ταμείων που δεν παίρνουν επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα αν γίνουν δεκτές θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δημοσιονομική επιβάρυνση από εκείνη που προκάλεσε η απόφαση για τους ένστολους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.