Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σ. Κοντονής: Γιατί βιάζεται ο κ. Μποζίκης ενώ έλεγε ότι έκλεισε το θέμα;


Απάντηση στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε με συνέντευξή του ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής για το θέμα των αλλοδαπών με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Βουλευτής χαρακτηρίζει αήθη την επίθεση που δέχτηκε και μάλιστα ενώ απουσίαζε, είπε ότι με δική του παρέμβαση ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου για τις παρανομίες του γραφείου αλλοδαπών και ρώτησε ευθέως τον κ. Μποζίκη γιατί πριν ένα χρόνο δήλωνε ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει κλείσει.
Στις δηλώσεις του ο κ. Κοντονής επεσήμανε: «Δέχτηκα αήθη επίθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι στη διάθεση του κ. Δημάρχου να συζητήσουμε αυτά τα θέμα δημόσια όποτε θέλει στο σταθμό σας ή στην τηλεόραση. Ας επιλέξει ο ίδιος το μέσο. Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει το αμίμητο, να δέχομαι επιθέσεις εν τη απουσία μου με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Δεν έχουν καν τη στοιχειώδη ευγένεια να περιμένουν να είμαι παρόν για να εκτοξεύσουν αυτά που θέλουν να πουν και να πάρουν απάντηση με έγγραφα! Τώρα βιάζεται ο κ. Μποζίκης για το πόρισμα και θέλω να του θυμίσω ότι πέρυσι.... το καλοκαίρι σε σχετική παρέμβαση που είχε κάνει γι’ αυτό το θέμα ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, είχε πει ότι είχε κλείσει οριστικά το θέμα αυτό και δεν υπάρχει ζήτημα ελέγχου. Αυτή η δήλωση του κ. Μποζίκη με είχε ενεργοποιήσει για να στείλω έγγραφο προς τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης από τους οποίους ζητούσα να μου πουν τι έχει γίνει. Αυτό το έκανα γιατί το έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση που απαντούσε σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα και του Βασίλη Μουλόπουλου έλεγε ότι το θέμα παραπέμπεται στους ελεγκτές. Για ένα χρόνο ο φάκελος ήταν στα γραφεία των ελεγκτών και δεν είχε γίνει τίποτα, ενώ ο κ. Μποζίκης έλεγε ότι έχει κλείσει το θέμα. Μετά τη δική μου παρέμβαση ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου, ήλθαν 2 ελέγκτριες που ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και αναμέναμε μέχρι το φθινόπωρο την έλευση του πορίσματος. Εκεί υπήρξε καθυστέρηση επειδή φόρτωσαν τις ελέγκτριες και με άλλες υποθέσεις και εγώ διαμαρτυρήθηκα ζητώντας εξηγήσεις από τον Υπουργό. Σήμερα λοιπόν, μετά από όλα αυτά, ο κ. Μποζίκης βιάζεται για να βγει το πόρισμα αλλά ο κ. Μποζίκης έπρεπε να είχε βιαστεί νωρίτερα! Τώρα είναι αργά και γι’ αυτόν και για όσους μετέχουν σε αυτή την κωμωδία, τη χθεσινοβραδυνή (δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο). Νομίζω ότι αν είχαν το ηθικό ανάστημα έπρεπε αυτή την απόφαση να την είχαν λάβει νωρίτερα, ή μετά τις καταγγελίες Συνετού».

Η Κινέζα

Ειδικά για το θέμα με την Κινέζα που δεν ήλθε ποτέ στη χώρα μας ο Βουλευτής είπε ότι αποκαλύφθηκε από το προξενείο της Ελλάδας στο Πεκίνο και συμπλήρωσε πως ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι τότε ήταν Δήμαρχος ο κ. Μποζίκης.

«Εγώ μιλάω για το 2007 που ήταν Δήμαρχος ο κ. Μποζίκης. Τότε εστάλη το έγγραφο της προξένου της Ελλάδας στο Πεκίνο προς την Γ4 Διεύθυνση του Υπ. Εξωτερικών και κοινοποιείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο Δήμο Αρκαδίων. Από τον Ιούλιο του 2007 ο κ. Μποζίκης γνωρίζει ότι κάτι έχει συμβεί στο Δήμο του με μία Κινέζα που έχει ομολογήσει ότι πλήρωσε μίζα 7.000 ευρώ για να πάρει παράνομα βεβαίωση ενώ δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 2007 έρχεται η Περιφέρεια και του ζητά διευκρινίσεις για το θέμα. Δεν διέταξε καμία ΕΔΕ τότε αλλά άφησε στην ίδια θέση τον αρμόδιο υπάλληλο μέχρι 31-12-2010 που διαλύθηκε ο Δήμος Αρκαδίων λόγω Καλλικράτη. Το 2011 ο κ. Διονύσιος Συνετός προϊστάμενος του γραφείου αλλοδαπών, κατήγγειλε ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα και τότε ο κ. Μποζίκης έκανε την ΕΔΕ και επέβαλε ποινή ενός μηνός στον υπάλληλο. Μετά ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έρχεται στην ετήσια έκθεσή του το 2012 και περιλαμβάνει μέσα το συγκεκριμένο θέμα και καταθέτει ένσταση κατά της απόφασης Μποζίκη. Αλλά αυτά δεν τα λέει ο κ. Δήμαρχος!» κατέληξε ο Βουλευτής Ζακύνθου.
http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.