Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η βουλευτής στην μάχη για την αποτροπή των πλειστηριασμών σε βάρος του λαού!


Έναν κύκλο συναντήσεων άνοιξε σήμερα, 30/12/2013, στο Αργοστόλι η Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους φορείς τα κινήματα και τα σωματεία (ΑΝ.Α.Σ.Α, Δημοτική Κίνηση Μελάμπους, Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς, Κίνημα Δεν Πληρώνω, Μέτωπο Κεφαλλήνων, Πρωτοβουλία Πολιτών, Σωματείο Οικοδόμων) που ήδη δραστηριοποιούνται για το....θέμα των πλειστηριασμών. 

Στίς σημερινές συναντήσεις συμμετείχαν το Σωματείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου των νησιών μας καθώς και η εκπρόσωπος των Συμβολαιογράφων. 

Το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, έστω με την απώλεια του Β.Πολύδωρα, ανοίγει οριστικά το παράθυρο για την απελευθέρωση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.. Σημείο αιχμής αποτελεί το ότι διαφαίνεται καθαρά η πρόθεση καθολικής άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τη μεταβατική περίοδο του ενός έτους, καθώς και το γεγονός ότι τα κριτήρια ένταξης στο καθεστώς προστασίας αποκλείουν την συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει στην πράξη όσους πλειστηριασμούς γίνουν εφόσον βρεθεί στη διαχείριση της χώρας. Ωστόσο, ακόμη και παρά το ισχύον νομικό πλαίσιο θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αποσοβηθεί το κύμα των κατασχέσεων που έχουμε μπροστά μας. Εδώ ακριβώς αναδεικνύεται ο ρόλος του λαικού κινήματος και της δράσης των κινημάτων.

Γι’ αυτό και πάρθηκε η σχετική πρωτοβουλία αυτών των συναντήσεων, με τις οποίες επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις μας, και ενισχύεται η πεποίθησή μας να συναντήσουμε οποιονδήποτε μπορεί να παίξει κάποιο σχετικό ρόλο στην υπόθεση. «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» έλεγε ο Πρωταγόρας εννοώντας ότι ο παράγοντας άνθρωπος καθορίζει το μέτρο της αλήθειας και άρα κάθε υποκειμενική άποψη για κάποιο θέμα έχει την άξια της.

Πεποίθηση μας ειναι οτι τα χρέη των νοικοκυριών αλλά και των μικρών επιχειρηματιών ειναι αποτέλεσμα της ύφεσης της ανεργίας της εξοντωτικής μείωσης μισθών και συντάξεων ,αλλά και των ληστρικών όρων του τραπεζικού δανεισμού.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να υπάρξει ανθρωπιά, συμπαράσταση και αλληλεγγύη – έννοιες αλληλένδετες με τις μέρες που διανύουμε – προστατεύοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του μη προνομιούχου συμπολίτη απέναντι στα άνομα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού κυκλώματος.

Αργοστόλι, 30/12/2013

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.