Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κλειστή η Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ 
ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 

Αργοστόλι,  11-11-2013
 Αρ. Δελτίου 144
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλειστή η Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 11/11/2013 η ΠΕ Ιθάκης θα παραμείνει κλειστή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σημαίνον ζήτημα της απουσίας ακτοπλοϊκής διασύνδεσης στην Ιθάκη.
Το εν λόγω ζήτημα μας έχει απασχολήσει εντόνως και έχουμε  ήδη προβεί στα σχετικά διαβήματα προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Δεδομένου ότι έως της παρούσης, δεν έχει υπάρξει η κατά κοινή απαίτηση, επιβεβλημένη διευθέτηση της απαράδεκτης και απαξιωτικής  για το νησί............
κατάστασης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Ιθάκη δεν θα λειτουργήσουν, προκειμένου να καταδειχθεί η ευρεία αγανάκτηση όλων μας και να αφυπνισθούν οι ιθύνοντες πριν οδηγηθούμε σε τέλμα.
Η περιοχή της Ιθάκης, η οποία έχει ήδη πληγεί πολλαπλά, παραμένοντας αποδέκτης τόσο των επιπτώσεων της νησιωτικότητας γενικά,  της οικονομικής κρίσεως και ατυχών και επιφανειακών κυβερνητικών μέτρων.
Η ύπαρξη ικανοποιητικής δια θαλάσσης συγκοινωνίας, συνιστά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων και  ζωτική προϋπόθεση για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη  της  περιοχής μας.
Δεν θα επιτρέψουμε, την απομόνωση, εγκατάλειψη και ερήμωση του νησιού μας σε καμία περίπτωση.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

           
                    ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.