Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση - καταγγελία για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Κέντρο Υγείας Σάμης με την ιδιότητα των θεσμικών αιρετών οργάνων του Γ.Ν.Κεφαλονιάς του Νοσηλευτικού Τμ. Ληξουρίου των Κ. Υγείας Σάμης και Ιθάκης καθώς και του Κ. Φ. Αποκατάστασης ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα παρακάτω μετά και την εποικοδομητική συζήτηση με όλο σχεδόν το προσωπικό του Κ. Υγείας Σάμης, (Ιατρικό Νοσηλευτικό Διοικητικό), παρουσία και του Διευθυντή κ. Ε. Μαρούλη.
Δεν υπάρχει καθόλου Νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει την νυχτερινή βάρδια εδώ και αρκετό καιρό αλλά και ημερήσια προγράμματα, διότι με προσωπικές αποφάσεις αβασάνιστα ο Διοικητής έχει μετακινήσει(και δεν έχει ανακαλέσει) συναδέλφους στο Νοσοκομείο Αργοστολίου ,στο Γ.Ν.Αρτας, και στο Κέντρο Φυσ. Αποκατάστασης παρά τις......
διαδικασίες που προβλέπονται και βέβαια χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη του τον τόπο διαμονής των εργαζομένων (ως υποχρεωτικά βάσει του νόμου όφειλε) τα έξοδα μετακίνησης τους, καθημερινά από Σάμη και επιστροφή και κύρια την τραγική κατάσταση έλλειψης προσωπικού στο Κ.Υ.
Παρά τις έγγραφες αναφορές του Ιατρικού προσωπικού(Α.Π.Δ9/431/7-8-2013)αλλά και του Δ/ντή κ.Μαρούλη για αδυναμία σύνταξης προγράμματος εφημερειών με ΑΣΦΑΛΕΙΑ προχωρά πάλι σε προσωπικές αποφάσεις μετακινήσεων Ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν.Κεφαλονιάς, Νοσ.Τμήμα Ληξουρίου, Κ.Υ Ιθάκης-ΠΑΡΑΝΟΜΑ διότι οι μετακινήσεις αυτές χρειάζονται υπογραφή από τον Διοικητή της ΥΠΕ-βάσει του Ν.3329/05 αρθρο 3,παρ.11 που ο ίδιος επικαλείται στις αποφάσεις που κοινοποίησε στο Ιατρικό προσωπικό στο Κ.Υγείας που αναφέρουμε , με αποτέλεσμα εκτός του Κ.Υ., πολλά Περιφερειακά Ιατρεία να μην καλύπτονται καθόλου ή να υπολειτουργούν από γιατρό(Πυργί-Χιονάτα κ.ά). Δεν υπηρετεί καθόλου προσωπικό καθαριότητας ενώ υπάρχουν στον οργανισμό 2 κενές οργανικές θέσεις, είναι κενές 2 θέσεις οδηγών ασθενοφόρων που καθιστά εξαιρετικά προβληματική την μεταφορά περιστατικών, λείπουν Ραδιολόγοι ακτινολόγοι (1)Ιατρικών Εργαστηρίων (1),Διαιτολογίας(1),Διοικητικού Λογιστικού (1),Επισκεπτών Υγείας.
Με βάση τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα καλούμε άμεσα την Διοίκηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση της σωρείας των προβλημάτων –που η ίδια δημιούργησε- επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος μας δίνοντας στο προσωπικό την δυνατότητα να κάνει χρήση των ρεπό και των αδειών τους, διότι υπάρχει επαγγελματική εξουθένωση αλλά κύρια η Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας να επιτελέσει το σοβαρότατο έργο στην περιοχή της Σάμης και όχι μόνο για την καλύτερη δυνατή ποιότητα Υγείας στους κατοίκους.

Ο Πρόεδρος

Ε.Δελλαπόρτας
Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων
(πλήν γιατρών στο Δ.Σ)

Σ.ΣΑΚΑΛΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΠΑ.Σ
Γ.Γραμματεας
Κ.Τσιμάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.