Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πιο σύντομα η εκδίκαση της προσφυγής για τον ΧΥΤΑ στο Λίβα ζητά ο Δήμος Ζακύνθου

Την συντόμευση του χρόνου εκδίκασης της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ΧΥΤΥ στο Λίβα Ζακύνθου ζητά με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα όρισε δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει τη δημοτική αρχή την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής.
Η προσφυγή κατά της εκτέλεσης του έργου που έχει κατατεθεί από το Βουλευτή.....Σταύρο Κοντονή και εκπροσώπους τοπικών φορεών θα εκδικαστεί στις 20 Μαΐου του 2014.

Το κύριο αίτημα της δημοτικής αρχής είναι να εκδικαστεί, όσο γίνεται πιο νωρίς η υπόθεση και στην κατεύθυνση αυτή ζητά τη συναίνεση όσων έχουν καταθέσει την προσφυγή.

Ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέας Ξένος ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση της προσφυγής επειδή είναι πολύ πιεστατικά τα πράγματα με τη διαχείριση των σκουπιδιών και ο ΧΥΤΑ του Σκοπού είναι κορεσμένος.

Το θέμα προκαλεί ανησυχία επειδή ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης ενδέχεται να έχει αρνητικά αποτελέσματα ως προς την διαχείρηση των απορριμμάτων του νησιού και να υπάρξει ζήτημα διάθεσης των σκουπιδιών, δεδομένου ότι ο κορεσμένος ΧΥΤΑ του Σκοπού δεν μπορεί να δεχτεί άλλα και η λύση της δεματοποίησης δεν φαίνεται ικανή να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλους όγκους σκουπιδιών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.