Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΑΣ-ΚΙ: Λειτουργούν τα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία


Eνιαίος  Αγροτικός  Συνεταιρισμός  Κεφαλληνίας  &  Ιθάκης  «Ε . Α . Σ . Κ . Ι
  United Agricultural Cooperative of Kefallinia & Ithaca     Αργοστόλι,   14.11.2013    Αρ. Πρωτ.      950                          
Λειτουργούν  τα  Συνεταιριστικά  Ελαιοτριβεία για όσους ελαιοπαραγωγούς έχουν καρπό
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι, τα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία στα Χαυδάτα Παλλικής και στο Βαθύ Ιθάκης παρά την μειωμένη εισκόμιση ελαιόκαρπου, παραμένουν ανοικτά  από αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους Κεφαλλονίτες και Θιακούς ελαιοπαραγωγούς έχουν καρπό.
Ως γνωστό, εξαιτίας της ανθόπτωσης και της κακής.......
καρπόδεσης λόγω ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων αφενός και αφετέρου λόγω των φετινών δυσλειτουργιών στην εφαρμογή του κρατικού  προγράμματος δακοκτονίας που άργησε να ξεκινήσει, παρατηρείται σε όλο το νομό η τραγική εικόνα όπου χιλιάδες δέντρα είναι χωρίς ελαιόκαρπο.
Ως εκ τούτου, αναμένεται πρωτοφανής καθίζηση στην φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Κεφαλονιά και το Θιάκι, γεγονός που θα επιφέρει αλυσιδωτές δραματικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία αφού μειώνεται το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών την στιγμή μάλιστα που ξόδεψαν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους στο να περιποιηθούν τα ελαιόδεντρα ευελπιστώντας πως η απόδοση της καλλιέργειας θα υπερκαλύψει τα έξοδα όπως και μια σειρά άλλων υποχρεώσεων του οικογενειακού προγραμματισμού.
Οι ελαιοπαραγωγοί που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού στα Συνεταιριστικά  ελαιοτριβεία μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26710-95129 (Χαυδάτα Παλλικής) και  26740-33169 (Βαθύ Ιθάκης).

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.