Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Α. Τσαυτάρη για τη φέτα το λευκό τυρί

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
                                       Αργοστόλι,  15-11-2013
                                                                           Αρ. Δελτίου 148
 Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων
 κο Α. Τσαυτάρη
Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Α. έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιεφερειακών Ενοτητών Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής.  Η επιστολή ήταν μια επιστολή στήριξης στην τοποθέτηση της Βουλευτού Κεφαλληνίας και Ιθάκης κας Α. Θεοπεφτάτου για εγκληματική πολιτική κατά των κτηνοτρόφων και
παραγωγών της Κεφαλονιάς και την Ιθάκης με την δυνατότητα που παρέχετε στου Καναδούς παραγωγούς να χαρακτηρίσουν ως φέτα το λευκό τυρί που παράγουν. Ακολουθεί η επιστολή:

«Σε συνέχεια της  συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων που έλαβε χώρα παρουσία του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου παρέχονται δυνατότητες στους Καναδούς παραγωγούς να χαρακτηρίσουν ως φέτα το λευκό τυρί που παράγουν, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στηρίζουμε απόλυτα την τοποθέτηση της κ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου Βουλευτού Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η οποία χαρακτήρισε την εν λόγω πολιτική ως έγκλημα κατά των κτηνοτρόφων και παραγωγών της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Το ζήτημα της ονομασίας των κεφαλλονίτικων τυριών συνιστά ίσως το πλέον βαρύνον ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής για το οποίο έχουν λάβει χώρα πολλαπλές παρεμβάσεις, διαβήματα και ενστάσεις και η ανάκτηση της,  συνιστά μία πάγια απαίτηση της κοινωνίας μας.
Η τυροκομική μας παράδοση άρρηκτα συνδεδεμένη, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα του τόπου μας συνιστά κομμάτι της Κεφαλλονίτικης και Ιθακήσιας ψυχής και κεφάλαιο ανάτασης, ανάπτυξης και ευημερίας για την περιοχή μας.
Η απουσία της επωνυμίας με την οποία το βαρελίσιο τυρί μας, έχει στηρίξει την πορεία του στον χρόνο, έχει εδραιώσει την αναγνωρισιμότητα και την φήμη του, έχει συνδέσει την ποιοτική του αξία, αποτελεί ένα ισχυρότατο πλήγμα για τις επιχειρήσεις του κλάδου, την οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξή μας .
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καρπωθούν τα οφέλη των δικών μας κεκτημένων, των δικαιωμάτων που μας ανήκουν, μας αφαιρέθηκαν άδικα και τα αιτούμαστε επί σειρά ετών παραγωγοί του εξωτερικού, όταν εμείς που ταυτισθήκαμε με την φέτα εκ καταβολών και από γενέσεως της παραγωγικής διαδικασίας αδυνατούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο.
Μας παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία να ξανά διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και μικρό συμφέροντα. Να αποδείξουμε ότι στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο για το κοινό καλό, για την υποστήριξη των συμπολιτών, μας για την ευδοκίμηση και την ευημερία του τόπου μας. Επιβάλλεται να  ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ανεξαρτήτως ιδιότητας, θέσεως πολιτικής κατεύθυνσης,  μαζί χωρίς παρωπίδες και υστεροβουλίες.
Είναι επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα ο κ Υπουργός να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του προβλήματος για την Κεφαλονιά μας και να δώσουν άμεσα τις κατάλληλες λύσεις.»

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

         

               ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.