Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Αναστάτωση στο Ληξούρι από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση οικίας σε Ρομά


Αναστάτωση προκάλεσε στο Ληξούρι, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση σε Ρομά, οικίας σε τουριστική περιοχή.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε της Ελένης Λουκέρη για το θέμα που ενέκυψε
Κύριοι,
Κατέβαλα τεράστια προσπάθεια προκειμένου να παρακολουθήσω το δημοτικό σας συμβούλιο. Αναρωτιέμαι δε, αν όλοι εσείς που αποκαλέσατε την περιοχή των Λεπέδων- Λογγού «απομονωμένη» έχετε πατήσει ποτέ το πόδι σας στην περιοχή του Ληξουρίου!
Δεδομένης της άγνοιας σας λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι αναφέρεστε στην πλέον τουριστική περιοχή του Ληξουρίου όπου υπάρχουν τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια. Για να είμαι ακόμη πιο κατατοπιστική προς όλους εσάς του αιρετούς άρχοντες που αποδεικνύεται ότι δεν ξέρετε καθόλου τον τόπο....... για τον οποίο λαμβάνετε αποφάσεις, να σας ενημερώσω ότι στα 20 μέτρα από την παραθαλάσσια βίλα που με τέτοια άνεση παραχωρήσατε «προσωρινά» λειτουργεί η οικογενειακή μας επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων.
Σαφέστατα συμφωνούμε ότι η κοινωνική πρόνοια είναι σημαντική, σαφέστατα συμφωνούμε να βρεθεί μια λύση για αυτή την οικογένεια που είναι άστεγη όμως με τη δική σας απόφαση το αποτέλεσμα θα είναι να μείνει η δική μου οικογένεια άπορη και να έρχομαι να σας παρακαλώ να μου βρείτε σπίτι διότι κύριοι , τα δικά μου οικονομικά συμφέροντα θίγονται και των υπολοίπων επιχειρήσεων της περιοχής!
Αναρωτιέμαι δε, πως έγινε η ψηφοφορία! Από το πρωί είμαι πάνω από ένα τηλέφωνο και συνομιλώ με τους περισσοτέρους από εσάς που αποφασίσατε για το δικό μου μέλλον με τέτοια άνεση... όπως χαρακτηριστικά είπατε προλογίζοντας το θέμα κ. Ανουσάκη « πάμε στα γρήγορα» ... όποιον καλούσα λοιπόν και του έλεγα τι ήταν αυτό που ψήφισες? Μου απαντούσε ότι δεν ήταν εκεί και φυσικά δεν το ψήφισε! Παρακαλώ δημόσια να δηλώσετε αν ήσασταν ή όχι στην ψηφοφορία, όλοι εσείς , να ξέρουμε τελικά ποιός λέει την αλήθεια... ο κύριος Κωνσταντάκης και ο κύριος Μοσχονάς μου τόνισαν σε τηλεφωνική επικοινώνια ότι δεν ψήφισαν. Παρακαλώ να διευκρινίσετε όλοι δημόσια αν ήσασταν ή όχι στην ψηφοφορία ή σας φαντάστηκε ο κύριος Ανουσάκης.

Δεν θα ρίξω ευθύνες στον Δήμαρχο γιατί ξέρω ότι απουσίαζε από την συνεδρίαση, επ ουδενί ήθελε κάτι τέτοιο και στην ενημέρωση που του έγινε από την κ. Κατσαϊτη, προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, αλλά ήδη οι κ.κ. Ανουσάκης και Θεοφιλάτος είχαν τελειώσει το έργο τους!!!!!

Ρωτώ όμως τους λοιπούς Αντιδημάρχους που το ψήφισαν:

Κύριε Σαββαόγλου, αντιδήμαρχε Αργοστολίου, αντικαταστάτη του Δημάρχου, αυτά είναι τα όνειρά σας για τον Δήμο Κεφαλονιάς; Αυτήν την ανάπτυξη έχετε επιφυλάξει για την Παλική; Η μήπως δεν σας ενδιαφέρει αν υπάρχουμε και για σας υπάρχει μόνο το Αργοστόλι;

Κύριε Βαγιωνίτη, να σας τους στέλναμε μήπως στην Πύλαρο; Να τους βάλουμε δίπλα στους επιχειρηματίες εκεί της περιοχής σας, όχι τιποτε άλλο για να δοκιμάσουμε και την δική σας ανθρωπιά και ευαισθησία όταν καίγεται ....το δικό σας σπίτι και όχι το ξένο για το οποίο παντελώς αδιαφορείτε.

Κύριε Καμπίτση, πρόεδρε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αντιδήμαρχε Ελειού Πρόννων, είστε επιχειρηματίας, υπολογίζω ότι το να είναι απέναντι από το ξενοδοχείο σας η απέναντι από τις βίλες σας, απλωμένα μπλουζάκια, βρακάκια , σεντονάκια θα ήταν τουριστική ατραξιόν και θα την επιδιώκατε, πως μπορέσατε εσείς άνθρωπος του τουρισμού, με ανοιχτό μυαλό να κάνετε τέτοιο ατόπημα ; Νομίζω ότι η κοινοποίηση της απόφασης και της επιστολής μου στους Ανεξάρτητους Ελληνες και στον φίλο μας κ. Κουίκ δεν θα αρέσει καθόλου.

Κύριε Θεοφιλάτε, πραγματικά δυσκολεύομαι να βρώ κάτι να πω για εσάς... γενικότερα ... ούτε αριθμητική δεν ξέρετε ώστε να καταλάβετε ότι τα ψηφουλάκια των Ρομά θα είναι λιγότερα από των υπολοίπων κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, γιατί ευαισθησία και ανθρωπιά μπορεί να έχετε αλλά σίγουρα δεν την έχετε για όλους μας. Αυτή η ιστορία είναι ένα από τα έργα και τις ημέρες της αντιδημαρχίας σας .

Κύριε Κεκάτε, αλήθεια πώς να σας ευχαριστήσουμε, για αυτό το δώρο που μας κάνατε με την θετική σας ψήφο, εσείς ο αντιδήμαρχος τουρισμού. Ξέρετε τους τουρίστες που θα μας φέρετε από το Σαν Μαρίνο και την Γερμανία θα τους περνάμε από εκεί, για να τους δείχνουμε πως τρέχουν τα παιδιά βρώμικα στους δρόμους και πως απλώνουν τα χέρια και ζητάνε το οτιδήποτε ....από παγωτό μέχρι πέντε ευρώ.

Κυρία Αυγουστάτου, χρόνια στον τομέα του τουρισμού, δεν σας ρώτησα στην Λάσση έχετε Ρομά; Να στείλουμε μερικούς και προς εσάς ; Τι στο καλό ανάπτυξη μόνο το Ληξούρι να έχει και σείς τίποτε; Καμιά βίλα εκεί στην Λειθαθώ, ανθρώπινα να τους τακτοποιήσουμε υπάρχει;

Κύριε Σολωμέ πρώην αντιδήμαρχε, φαντάζομαι με τι χαρά θα τους υποδεχόσαστε δίπλα στα ενοικιαζόμενά σας !!!!!
Κύριε Κουνάδη, πρώην αντιδήμαρχε, κάνετε ο,τι μπορείτε για την ύδρευση της Παλικής, σας θεωρούσαμε φίλο μας γιατί μας το χαλάσατε έτσι ; Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε...
Αλλά να μην αφήσω και τα παιδιά τα δικά μας απέξω :

Φίλε Αλέξη Μοσχονά θέλω να κάνεις αυτό που στο τηλέφωνο μου είπες ......
Κύριε Γαλάτη, το σπίτι σου βρίσκεται στην Παλική, μέχρι πρότινος είχες μια δραστηριότητα μέσα στο Ληξούρι, μπορεί να έφυγες από εδώ, δεν μας βοηθάς όμως μην μας καταδικάζεις με την θετική σου ψήφο !

Κύριε Αραβαντινέ Διονύση, χρόνια και χρόνια σύμβουλος βγαλμένος από την Παλική, Δεν ξέρεις τον δρόμο για τα Λέπεδα, δεν ξέρεις ότι ο οποιοσδήποτε τουρίστας, θα περάσει από εκεί; Στην επιτροπή τουρισμού συζητάτε πως θα βάλετε τους Ρομά να κατοικοεδρεύουν σε βίλες δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα στα ξενοδοχεία; Μιλήσαμε το πρωί στο τηλέφωνο και θεωρώ ότι πλέον υπάρχει σύμπνοια απόψεων ... πράξε τα δέοντα.

Κύριοι, φροντίστε άμεσα να βρείτε λύση για το πρόβλημα που δημιουργήσατε στην «απομονωμένη» περιοχή. Αναμένω τη δημόσια τοποθέτηση σας για το θέμα καθώς και διευκρίνιση από όλους εσάς αναφορικά με την παρουσία σας ή μη στην ψηφοφορία και ελπίζω να μην δημιουργηθεί αλλοίωση στα πρακτικά γιατί στο βίντεο του inkefalonia ακούγεται καθαρότατα ποιοί προσμετρήθηκαν στην ψηφοφορία.

Η επαγγελματίας της απομονωμένης περιοχής

Ελένη Λουκέρη

Σας αποστέλω και το σχετικό λινκ με τους ψηφήσαντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.