Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ" - ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
H φετινή επέτειος του "ΟΧΙ" του Ελληνικού λαού στον Ιταλικό φασισμό και στην φασιστική εισβολή - επιδρομή στην Ελλάδα, που εξελίχθηκε σε μια μεγάλη στρατιωτική νίκη με αποφασιστική σημασία, έχει ξεχωριστό νόημα και επικαιρότητα. Υπενθυμίζει σε όλες τις γενιές, νεότερες και παλαιότερες, τον πραγματικό ρόλο του φασισμού και την εγκληματική δράση του ενάντια στους λαούς, ενάντια σε χώρες, ενάντια στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα τους.
Υπενθυμίζει τις μεθοδικές κινήσεις του φασισμού, στην πορεία για την επιβολή των στόχων και των σκοπών του. Υπενθυμίζει και υπογραμμίζει την σημασία του αγώνα ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, που σήμερα, στις συνθήκες της έντονης...... καπιταλιστικής κρίσης, ξανακάνει την εμφάνιση του (έχοντας σηκώσει και πάλι το δολοφονικό του χέρι ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους) χρησιμοποιώντας διάφορους τίτλους και μάσκες. Η εγκληματική ναζι φασιστική συμμορία της "χρυσής αυγής" είναι η σύγχρονη μάσκα του ναζι φασισμού στην χώρα μας, αλλά όχι και η μοναδική. 
Η επέτειος του ΟΧΙ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού αντιφασιστικού κινήματος, που θα δρα και θα αποκαλύπτει πειστικά και συγκροτημένα την φασιστική προπαγάνδα, τα ψέματα, τις χυδαίες διαστρεβλώσεις της αλήθειας, τον εγκληματικό ρόλο των ναζι φασιστικών συμμοριών, σαν μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας ενάντια στο λαό, σαν μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστικών κέντρων ενάντια σε χώρες. 
Το παράδειγμα της Ελλάδας, λίγο πριν την Ιταλική εισβολή και την έναρξη του παγκόσμιου πόλεμου, είναι χαρακτηριστικό. Έχοντας εγκαθιδρύσει απο το 1936, υπό την στενή εποπτεία του παλατιού και του βασιλιά Γεωργίου, ένα φασιστικό - στρατοκρατικό καθεστώς στήριξης της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας - στη βάση της επίσημης δήλωσης του προς την πλουτοκρατία "δώστε λίγα για να σώσετε πολλά" - ο Μεταξάς και το καθεστώς του παρακολουθούσαν τις διεθνείς εξελίξεις, "ισορροπώντας" εναγώνια, ανάμεσα στην φασιστική - χιτλερική - αντικομμουνιστική ιδεολογία τους και την ισχυρή "παραδοσιακή" επιρροή και έλεγχο της Μεγάλης.Βρετανίας στην Ελλάδα εκείνης της εποχής. 
Το "όχι" του στους Ιταλοφασίστες επιδρομείς, μετέωρο, αντιφατικό, δειλό, χωρίς πίστη, χωρίς στόχευση και προοπτικές. Ένα "όχι" εκβιασμένο από τα γεγονότα και την αδυσώπητη κίνηση της ιστορίας που σε κρίσιμες και αποφασιστικές περιόδους δεν κάνει χατίρια..
Η πατριωτική ανάταση του Ελληνικού λαού, η πίστη στην αντίσταση και στη νίκη, η γενική λαϊκή επιθυμία να αποκρουστεί νικηφόρα η εισβολή της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι, έδωσαν το αληθινό περιεχόμενο στο ΟΧΙ που επιβεβαιώθηκε - με παλλαική συστράτευση - στα πεδία των μαχών, οδηγώντας το φασιστικό - ναζιστικό άξονα στην πρώτη κρίσιμη στρατιωτική ήττα και ταπείνωση.Μερικούς μήνες αργότερα καθεστωτικοί στρατηγοί θα παρέδειναν "επίσημα" την Ελλάδα στους χιτλερικούς Γερμανούς και θα ξεκινούσε η εποχή της κατοχής και των κατοχικών κυβερνήσεων, των φασιστών δοσίλογων και της ηρωικής εποποιίας της εθνικής αντίστασης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.