Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

«Έφυγε» απόψε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος


Σοκ στον αθλητικό, αλλά και στον δημοσιογραφικό κόσμο φέρνει η είδηση του θανάτου του Φίλιππου Συρίγου.
Το όνομά του είναι συνώνυμου του μπάσκετ, ενώ αφήνει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Σίγουρα ο κόσμος του μπάσκετ του χρωστά πολλά.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980 όταν και έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων καλαθοσφαίρισης του ελληνικού πρωταθλήματος. Απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα....... περιγράφοντας τους αγώνες της ελληνικής εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 1987.
Στη συνέχεια καταξιώθηκε ως ο κατεξοχήν μπασκετικός δημοσιογράφος και απέκτησε φιλίες και σχέσεις με όλους τους κατά καιρούς ισχυρούς παράγοντες του αθλήματος και σε επίπεδο σωματείων και σε επίπεδο Ε.Ο.Κ. 

Για πολλά χρόνια συνεργάζεται σταθερά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Οι αποκαλύψεις του Συρίγου

Έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα με την «Υπόθεση Κιάππε» (1990), όταν και καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και το 2005 οπότε και αποτέλεσε θύμα ξυλοδαρμού. 

Ακόμη, το καλοκαίρι του 2007, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης για το Ευρωμπάσκετ, όταν και κατηγόρησε τους Έλληνες διεθνείς ότι η συνδικαλιστική τους δράση τους εμποδίζει στο να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην προετοιμασία της Εθνικής.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.