Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δυναμικές παρεμβάσεις του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού για τα βοσκοτόπια


Αργοστόλι, 27.9.2013 
Αρ. Πρωτ. 784 
Δυναμικές παρεμβάσεις του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού για τα βοσκοτόπια
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης, σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τις ανησυχίες του και έχει ήδη προχωρήσει σε έντονα διαβήματα προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση για το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στο Θιάκι από την καταγραφή των επιλέξιμων εκτάσεων και την εφαρμογή του Ν4061/2012.
Ως γνωστό, εκτάσεις – βοσκότοποι που χρησιμοποιούν οι ΘιακοΚεφαλονίτες παραγωγοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια θα μείνουν εκτός, χωρίς σοβαρό λόγο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι λήψεις από τους....... δορυφόρους «πετά» έξω από τις επιλέξιμες περιοχές, εκτάσεις που ενδέχεται να δασώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από καθαρά, φυσικά αίτια.

Εξαιτίας του δραματικού περιορισμού των εκτάσεων που χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι, η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης Βοσκήσιμων Γαιών θα επιφέρει απώλεια των δικαιωμάτων που έχουν διασφαλίσει οι κτηνοτρόφοι, περικοπές στην εξισωτική αποζημίωση, απένταξη από διάφορα καθεστώτα επιδοτήσεων που ισχύουν για την Κεφαλονιά και το Θιάκι με δραματικές συνέπειες στον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου λόγω σοβαρής συρρίκνωσης του εισοδήματος των ντόπιων κτηνοτρόφων αλλά και γενικότερα της οικονομίας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.