Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά


Συνελήφθησαν 20 άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 340 παραβάσεις εκ των οποίων 199 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 141 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του σχεδιασμού αστυνόμευσης των Νησιών του Ιονίου, βάση του οποίου πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην κατοχή και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην παράνομη παραμονή μη νόμιμων μεταναστών, την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας των νησιών καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ποιο αναλυτικά, μέσα σε μια εβδομάδα (από Τετάρτη 24/7 έως και Τρίτη 30.07.2013) σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα:

Συγκροτήθηκαν : 48 συνεργεία ελέγχων

Ελέγχθηκαν : 848 οχήματα

Προσήχθησαν : 119 άτομα

Συνελήφθησαν : 20 άτομα (τέσσερα για παράνομη παραμονή στη χώρα, δύο για καταδιωκτικά έγγραφα και δεκατέσσαρα για διάφορα αδικήματα)

Βεβαιώθηκαν : 199 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων οι 62 επικίνδυνες (9 για μέθη και 20 για ταχύτητα)

Βεβαιώθηκαν : 141 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκ των οποίων 11 για στέρηση αδείας λειτουργίας, 40 για στέρηση αδείας μουσικής καθώς και 32 για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.