Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ηλεία: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία των τριών Ρομά στην Ανδραβίδα - Ο πρώτος νεκρός της συμπλοκής πήγε να χωρίσει τις δύο οικογένειες!


Ένα ατελείωτο μοιρολόι «σκέπαζε» το πρωί της Παρασκευής την Ανδραβίδα, καθώς εκατοντάδες Ρομά από όλο το νομό αλλά και από κάθε άκρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τα τρία μέλη της οικογένειας που «χάθηκαν» το απόγευμα της Τετάρτης στο «μακελειό» της Γαστούνης, τον 50χρονο Ηλία Παναγιωτόπουλο και τα δύο του παιδιά, τον 26χρονο Γιώργο-Κωνσταντίνο και την 31χρονη Παναγιώτα. (σχετικό ρεπορτάζ).
Η νεκρώσιμη ακολουθία του πατέρα και των δύο παιδιών του τελέστηκε κάτω από ασταμάτητα μοιρολόγια και κλάματα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η..........πομπή για το κοιμητήριο της Ανδραβίδας, στο οποίο διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίου δράματος.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρέμενε τόσο στην Ανδραβίδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μετά το πέρας της κηδείας το τεράστιο πλήθος των Ρομά διαλύθηκε ήσυχα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της οικογένειας, η οποία αφέθηκε ελεύθερη νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ ο μικρότερος γιoς της συνεχίζει να κρατείται, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Το Σάββατο στις 9:30 το πρωί, οι επτά συλληφθέντες οδηγούνται εκ νέου για να απολογηθούν στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας.
Εν τω μεταξύ, νέες συγκλονιστικές πληροφορίες έρχονται να ρίξουν περισσότερο «φως» στην τραγωδία της Γαστούνης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με τις νέες αυτές πληροφορίες τουpatrisnews.com, πρώτος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός ο 50χρονος θείος του γαμπρού Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, μαζί με τους τέσσερις γιους του βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να… «χωρίσει» τις δύο οικογένειες που συγκρούονταν και να λήξει εκέι η φιλονικία. (θυμηθείτε την αιτία του μακελειού εδώ).
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ξέσπασε η άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις οικογένειες του γαμπρού και της νύφης, από το σημείο περνούσε η μικρή κόρη του 50χρονου, η οποία ειδοποίησε την οικογένειά της που έτρεξε στο σημείο προκειμένου να… αποτρέψει το κακό! Δυστυχώς όμως, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή…
Απολογούνται σήμερα (3/8) οι συλληφθέντες
Στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας οδηγούνται σήμερα Σάββατο, προκειμένου να απολογηθούν, οι επτά συλληφθέντες και συγκεκριμένα οι τέσσερις γιοι του 50χρονου Χρήστου Παναγιωτόπουλου (με δικηγόρο υπεράσπισης τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη), ο γιος του 50χρονου Ηλία Παναγιωτόπουλου (με δικηγόρο τον κ. Θοδωρή Αντωνόπουλο) καθώς και ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (ο πατέρας της νύφης) μαζί με τον γιο του, για τους οποίους συνήγορο υπεράσπισης θα ορίσει το δικαστήριο.
Οι τρεις από τους τέσσερις γιους του Χρήστου Παναγιωτόπουλου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απλής συμμετοχής στο επεισόδιο, ενώ ο τέταρτος, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται την κατηγορία με δεδομένο ότι στο σημείο της συμπλοκής υπήρχε ένα μόνο κυνηγετικό όπλο που δεν ήταν δικό του, ενώ ένας μόνο από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο επεισόδιο τον κατονομάζει ως δράστη.
Στάθης Πουλιάσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.