Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ένωση Γονέων Λειβαθούς: Αλληλεγγύη στους απολυμένους καθηγητές

Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Λειβαθούς Κεφαλονιάς 
Πέμπτη 25 Ιούλη
δίνουμε «παρών» στη σύσκεψη των φορέων 7.30 μμ στο αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου
και στη συναυλία αλληλεγγύης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κεφάλαιο – κυβέρνηση – ΕΕ πετάν τα παιδιά μας στο δρόμο!!!
ΤΩΡΑ οργάνωση και αγώνας ενάντια στις καταργήσεις τομέων– τμημάτων - σχολείων
ΤΩΡΑ λύση σε σχολικές μεταφορές, υποσιτισμό μαθητών, ιατρικές εξετάσεις
Αλληλεγγύη σε όλους του απολυμένου δημόσιου – ιδιωτικού τομέα
Παιδεία για το λαό και όχι για τα μονοπώλια
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς Κεφαλονιάς καταδικάζει το κλείσιμο του τομέα υγείας και τις απολύσεις εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Κυβέρνηση και τρόικα προσαρμόζουν βίαια το Τεχνολογικό Λύκειο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Το κλείσιμο τομέων στα ΕΠΑΛ είναι στην ίδια κατεύθυνση με το κλείσιμο σχολείων, τμημάτων και...........
κατευθύνσεων. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η μετατροπή των σχολικών μεταφορών και των ιατρικών εξετάσεων των μαθητών σε ατομική ευθύνη των γονιών. Το ίδιο συμβαίνει με τις σχολικές μεταφορές και τόσα άλλα. Ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση (ΚΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ) να αυγατίσουν τα κέρδη τους, ανοίγουν το δρόμο στους επιχειρηματίες να μπουν μέσα στο δημόσιο σχολείο. Καταδικάζουν τις οικογένειες των μαθητών να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τις οικογένειες των εκπαιδευτικών, των καθαριστριών και των φυλάκων – επιστατών που απολύουν στην ανέχεια και τη χρεωκοπία. Οι πρώτες απολύσεις που γίνονται όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά συνολικά σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα είναι προάγγελος όσων μαζικά θ’ ακολουθήσουν.
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς Κεφαλονιάς καταδικάζει την εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, δηλαδή το πέταγμα των παιδιών εκτός σχολείου – τη μετατροπή των επιχειρήσεων σε μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος - τη τζάμπα εργασία. Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς! Των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας, για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο σχεδιάζουν κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης - επιχειρηματίες - Ευρωπαϊκή Ένωση, χρόνια τώρα, πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, πριν τα μνημόνια.
Κανένα φτωχόπαιδο, κανένας μαθητής να μη βρεθεί σε αδιέξοδο. Να τελειώσουν όλα τα παιδιά αυτό που ξεκίνησαν, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Καμιά απόλυση, να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό τούτο: Αν δεν σηκώσουμε κεφάλι, αν δεν παλέψουμε ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους, αν δεν ανατρέψουμε τη σάπια κοινωνία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ανθρώπινη ζωή εμείς και τα παιδιά μας δεν πρόκειται να δούμε!
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς Κεφαλονιάς υποστηρίζει το αίτημα για μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα από δημόσιες επαγγελματικές σχολές, βασισμένη στη στέρεη γνώση και μόρφωση που, μέχρι τα 18 χρόνια του παιδιού, θα παρέχεται από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο. Αυτή η ανάγκη προβάλλει σήμερα πιο επιτακτικά και είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη για άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με άλλη τάξη στην εξουσία και κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής.
Απαιτούμε:
1.    Κατάργηση του πολυνομοσχεδίου.
2.    Αλληλεγγύη στους απολυμένους καθηγητές, καθαρίστριες και φύλακες και στους μαθητές που πετάχτηκαν στο δρόμο. Αλληλεγγύη σε όλους τους απολυμένους σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα. Τώρα ανάκληση όλων των απολύσεων.
3.    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
4.    Κανένας μαθητής εκτός σχολείου - καμία κατάργηση ειδικότητας – καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου.
5.    Όχι στο «νέο» σχολείο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας.
6.    Δωρεάν – ασφαλείς μεταφορές και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους τους μαθητές.
7.    Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του υποσιτισμού των μαθητών.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια, να οργανώσουμε τον αγώνα και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα στη μόρφωση, στην υγεία και στη ζωή.
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ και συμμετέχουμε
στη σύσκεψη
που θα γίνει
την Πέμπτη 25 Ιούλη,
ώρα 7.30 μμ
στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου
και στη Συναυλία Αλληλεγγύης που θα ακολουθήσει
στην πρώην Νομαρχία, στις 9.30 το βράδυ.
Επιπλέον στη σύσκεψη της Πέμπτης θα προτείνουμε:
v  Παράσταση σε Περιφέρεια, Δήμο και Νοσοκομείο Αργοστολίου α) για την κατάργηση του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου – τις καταργήσεις ειδικοτήτων – τις επερχόμενες καταργήσεις / συγχωνεύσεις / υποβαθμίσεις σχολείων, τις απολύσεις β) για τις σχολικές μεταφορές γ) τον υποσιτισμό και δ) τις ιατρικές εξετάσεις των μαθητών.
v  Συνέντευξη Τύπου με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης και τα σωματεία των εργαζομένων, για τα παραπάνω προβλήματα και το νέο σχολείο (Τεχνολογικό Λύκειο – Γενικό Λύκειο κλπ)
Τέλος, δηλώνουμε ανοιχτοί σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση.

Κεραμειές 22 Ιουλίου 2013

Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς

Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορόπουλος Σταύρος

Μιχαλάτου Μαίρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.