Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΕΠΑΛ Ιθάκης: Αίτημα για λειτουργία εξεταστικού κέντρου


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μη λειτουργία στην Ιθάκη εξεταστικού κέντρου
για τις πανελλαδικές των μαθητών του ΕΠΑΛ:
·        Διάκριση και πρόσθετος ταξικός φραγμός στη μόρφωση
·        «Καμπανάκι κινδύνου» ενόψει των νέων καταργήσεων σχολείων
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων και εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στα σχολεία του Νομού εκτιμά τα εξής:

1.      Το γεγονός ότι αποτράπηκε η κατάργηση εξεταστικών κέντρων για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του Νομού και ότι επαναλειτούργησε φέτος το εξεταστικό κέντρο των «φυσικώς αδυνάτων» στο Αργοστόλι, έχει να κάνει με την παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του συντονισμού μας με τους γονείς. Τίποτε δεν είναι δεδομένο για την επόμενη σχολική χρονιά και απαιτείται επαγρύπνηση και δράση από τώρα.
2.      Το γεγονός ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης (στην Ιθάκη) και η μεταφορά των μαθητών για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κεφαλονιά είναι ιδιαίτερα αρνητική. Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά αυτά οξύνονται. Ειδικότερα, φέτος, ενώ συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν δηλώσει 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης (10 στην ομάδα Α – για ΤΕΙ και 2 στην ομάδα Β για ΑΕΙ – ΤΕΙ), τελικά σε αυτές πήραν μέρος μόνο 4 μαθητές συνολικά (2 από την ομάδα Α και οι 2 από την ομάδα Β). Δηλαδή στις πανελλαδικές μπόρεσε να πάρει μέρος μόνο το 20% των μαθητών της ομάδας Α. Επιπρόσθετα οι μαθητές αυτοί, όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ και σε αντίθεση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, δεν έχουν το δικαίωμα των επαναληπτικών εξετάσεων. Υφίστανται δηλαδή διακρίσεις σε βάρος τους. Οι μαθητές που συμμετείχαν αντιμετώπισαν προβλήματα και με τη διαμονή και στη μεταφορά τους. Κι όλ’ αυτά παρότι το ΕΠΑΛ Ιθάκης διαθέτει σύστημα λήψης vbi.
3.      Οι εξελίξεις αυτές είναι ενδεικτικές για το τι θα συμβεί εάν προχωρήσουν καταργήσεις – συγχωνεύσεις, ειδικά στα περιφερειακά σχολεία. Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών θα βρεθεί εντελώς εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διατυπώνει το αίτημα λειτουργίας εξεταστικού κέντρου στο ΕΠΑΛ Ιθάκης για τη διενέργεια των εξετάσεων της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Αργοστόλι 24 Ιουνίου 2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.