Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση αντιπεριφερειάρχη για το Οδικό Δίκτυο Αργοστολίου – Πόρου στη θέση Κοκκύλια,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 

Αργοστόλι,   06-06-2013
                                                              Αρ. Δελτίου 59
                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τα τελευταία θανατηφόρα συμβάντα επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Αργοστολίου – Πόρου στην θέση Κοκκύλια, αλλά και τα ανάλογα δημοσιεύματα, σας γνωρίζουμε  ότι η πρόκληση οδικών ατυχημάτων και δη θανατηφόρων προκαλεί στους εμπλεκόμενους φορείς, εκτός από τη θλίψη για το χαμό συμπολιτών μας, μέγιστο προβληματισμό για τις ενέργειες που πιθανόν πρέπει να κάνουν για να βελτιώσουν στον καλύτερο δυνατό βαθμό την οδική ασφάλεια. Ο δρόμος Αργοστόλι - Πόρου, για όσους γνωρίζουν το νησί μας, είναι ένας δρόμος που λόγω και των ευθυγραμμιών που υπάρχουν σε τμήματά .....
του, τουλάχιστον στο πρώτο τμήμα αυτού Αργοστόλι-Τραυλιάτα, οδηγεί τους χρήστες σε υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας.
Επίσης, θέλουμε να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη θανατηφόρα στροφή στα Κοκκύλια, διευθετήθηκε το 2003 και έως πρόσφατα είχε δώσει μόνο ολίγα ατυχήματα με υλικές ζημιές μόνο.
Η υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας για πολλαπλή φορά έκανε αυτοψία στο σημείο που έγινε το παρόν ατύχημα αλλά και το σχετικά πρόσφατο για να ελεγχθεί η κατάσταση της οδού. Προφανείς τεχνικές ελλείψεις δεν διαπιστώθηκε ότι υφίστανται.
Αυτό δεν είναι λόγος βέβαια για να μην επανεξετάσουμε με τα σημερινά δεδομένα την οδική ασφάλεια της συγκεκριμένης στροφής και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν από σημάνσεις και επεμβάσεις.
Για αυτό, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφ/νίας διερευνούμε περαιτέρω τα αίτια και, αν απαιτηθεί, και μας υποδειχθεί και από την Αστυνομική Αρχή θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα ασφαλείας άμεσα.
  
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                            ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.