Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Έστω και καθυστερημένα – λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό – θέλω να δηλώσω ότι συμφωνώ ανεπιφύλακτα με εκείνες τις φωνές και συντάσσομαι σταθερά με εκείνες τις ενέργειες, που απαιτούν την απρόσκοπτη λειτουργία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης-Μουσείου Τυπάλδων Ιακωβάτων στο Ληξούρι, διεκδικώντας ταυτόχρονα από την Πολιτεία την αναγκαία χρηματοδότηση για την απαραίτητη στελέχωση και το βιβλιακό εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης.

          Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία και την αξία του συγκεκριμένου πνευματικού χώρου, καθώς είναι αμέτρητες οι ώρες και ημέρες που έχω περάσει εκεί μέσα με τα βιβλία του και το πολύτιμο αρχειακό του...
υλικό.
Το Υπουργείο Παιδείας, όπου υπάγεται το δίκτυο των Δημόσιων Βιβλιοθηκών, για άλλη μια φορά αποδεικνύει την αδυναμία του να παίξει τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο του. Άλλωστε, είναι γνωστή η πρόσφατη απόφασή του να σταματήσει τη λειτουργία και των Σχολικών Βιβλιοθηκών, απαραίτητων «εργαλείων» της εκπαιδευτικής- μορφωτικής διαδικασίας. Να γιατί έχει καταστεί ένα αναξιόπιστο Υπουργείο, ένα Υπουργείο της α-Παιδείας.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.