Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

   
Την Κεφαλονιά επισκέφτηκε ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Στρατούλης, στις 9 και στις 10 Ιουνίου 2013 μετά από σχετική πρόσκληση της ΝΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
   Την πρώτη μέρα της επισκέψεώς του, ο Δ. Στρατούλης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, μέσω των ερωτήσεων αλλά και των τοποθετήσεων του κοινού, η ομιλία διευρύνθηκε με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές και χρήσιμες αναφορές σε θέματα που αφορούν τα εργασιακά, τη φοροδιαφυγή, το μεταναστευτικό κ.α.. Ο σ. Στρατούλης έδωσε με ενάργεια στον κόσμο το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μαζί με όλα τα στελέχη, είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους και να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις προγραμματικές δηλώσεις για την ακύρωση των μνημονίων και την....
παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που είχε κάνει πριν τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μάη και της 17ης Ιούνη του περασμένου χρόνου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα έρθουν άμεσα στη Βουλή εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ.
   Τη δεύτερη μέρα της παραμονής του στο νησί, ο Δ.Στρατούλης πραγματοποίησε μία σειρά επισκέψεων μαζί με τη Βουλευτή του νομού,  Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον περιφερειακό σύμβουλο,  Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και άλλα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
   Ξεκινώντας από το Ληξούρι, ο σ. Στρατούλης επισκέφτηκε το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε για τα θέματα του νοσοκομείου, αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας που προτείνει η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου με τις συνυπογραφές εφτά ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. καθώς και βουλευτών από άλλα κόμματα της Βουλής.
   Στη σειρά των επισκέψεων ήταν επίσης τα ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου σε συζήτηση με φοιτητές και καθηγητές του ιδρύματος συζητήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για να μην εφαρμοσθεί το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που θα οδηγήσει στην σοβαρή συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του.
   Το καφενείο της Καμπάνας στο Αργοστόλι καθώς και ο κλειστός βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στις Λαϊκές Κατοικίες στο Αργοστόλι, ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τα δυο αυτά σημεία αναδεικνύουν την πλήρη κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής του κεντρικού κράτους και ταυτόχρονα υποδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας αλλά και της τοπικής δημοτικής αρχής. Για όλα αυτά αλλά και γιά άλλα ζητήματα εφ όλης της ύλης, τοποθετήθηκε ο κ.Στρατούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε απ’ τα γραφεία του κόμματος στα τοπικά ΜΜΕ μετά το πέρας των επισκέψεών του.
Αργοστόλι, 10/06/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.