Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η γιορτή του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου για τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013 - ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΙΟΣ»
 Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», σε σχολική γιορτή που διοργάνωσε το 1ο ΓΕ.Λ. Αργοστολίου για τη λήξη του σχολικού έτους, η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», σε διδασκαλία Ρούλας Μαγουλά. Οι κύριοι ρόλοι είχαν διανεμηθεί σε μαθητές και μαθήτριες του 1ου Λυκείου, ενώ συμμετείχαν και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου.  
Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου είχε γεμίσει κόσμο, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό: μια σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου παράσταση, που γέμισε χαρά και περηφάνεια τα παιδιά και τους γονείς τους.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης αυτής, με σύντομη παρέμβασή του, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕ.Λ.:
Α) Απένειμε τιμητικές πλακέτες-ενθύμια στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου κο Ανδρέα Μιχαηλίδη και στη Γενική Γραμματέα κα Βιολέτα Νικολαΐδου, που εφέτος αποχωρούν από το Σύλλογο. Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, τους καθηγητές του σχολείου και τα παιδιά για την συνεργασία και δήλωσε ότι σκοπεύει να επανέλθει στο Σύλλογο, όταν το μικρότερο παιδί του θα εγγραφεί στο Λύκειό μας. Η κα Νικολαΐδου, απούσα, καθώς συνόδευε την κόρη της εκτός Κεφαλονιάς για την συνέχεια των πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά......
μαθήματα, είχε αποστείλει αποχαιρετηστήριο σημείωμα, ευχαριστώντας και αυτή για τη συνεργασία και εκφράζοντας την αγανάκτησή της για την δυσκολία των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Β) Ανήγγειλε την απονομή 120 επαίνων σε  μαθητές και μαθήτριες του σχολείου για τις διακρίσεις τους ή για την προαιρετική συμμετοχή τους σε δραστηριότητες της σχολικής ζωής. Ο Σύλλογος επιδιώκει να υποστηρίξει την θετική διάθεση και να ενθαρρύνει σε περαιτέρω προσπάθειες παιδιά, των οποίων τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και οι επιδόσεις δεν επιβραβεύονται επαρκώς από την πολιτεία, με τις θεσμοθετημένες μαθητικές διακρίσεις (αριστεία προόδου κλπ) ή προοπτικές (εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). Επιβραβεύθηκαν έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες, στη θεατρική ομάδα, στους μαθητικούς διαγωνισμούς του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, της Euroschuola και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., καθώς και στον ευπρεπισμό των αιθουσών διδασκαλίας του σχολείου. Κατάλογος με τα παιδιά που πήραν έπαινο από το Σύλλογο Γονέων έχει αναρτηθεί στο σχολείο και έχει σταλεί στον τοπικό τύπο, ιδιαίτερης μνείας όμως χρήζει η περίπτωση του ευπρεπισμού των αιθουσών, καθώς μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α1, Β2 και Β3 του σχολείου, είχαν την πρωτοβουλία να χρωματίσουν, με δική τους προσωπική εργασία και δαπάνη, τους τοίχους των αιθουσών τους και να ζωγραφίσουν σε αυτές μεγάλης επιφανείας εικόνες (στέλνουμε προς δημοσίευση δύο από αυτές). 
Γ) Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα πρόσωπα και τους φορείς που βοήθησαν τον Σύλλογο να επιτύχει στους στόχους του. Πιο συγκεκριμένα:
1.      Τον Διευθυντή κ. Γεράσιμο Μπούρη, για την καλή συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την συνολική τους προσπάθεια στην εκπαίδευση των παιδιών και τη μαθητική κοινότητα, το σύνολο των μαθητών του σχολείου, για την θετική στάση και την ειλικρίνεια.
2.      Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Μαρκάτο, και τον δ/ντή του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Γεράσιμο Πολλάτο, για την επίσης καλή συνεργασία.
3.      Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, επειδή α) Περπάτησε στη στέγη του σχολείου για να διαπιστώσει τα προβλήματα που, μαζί με το Διευθυντή του σχολείου, του περιγράφαμε, β) συνυπέγραψε από κοινού  με τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Γονέων, έγγραφο με αίτημα για επισκευή του σχολείου μας, γ) διευκόλυνε συνάντησή μας με τον Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΙΝ προκειμένου να προωθήσουμε αίτημα για την δημιουργία στο νησί μας εξεταστικού κέντρου για τα παιδιά που εξετάζονται προφορικά στις πανελλαδικές εξετάσεις και δ) κατέβαλε επιτυχείς προσπάθειες για την κατασκευή μέσω ΕΣΠΑ του νέου λυκειακού συγκροτήματος της πόλης μας.
   Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής ήταν παρών στην εκδήλωση.
4.      Τον Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κο Ιωάννη Καραβασίλη, γιατί προώθησε το αίτημά μας, που ήταν αίτημα και άλλων φορέων του τόπου, για την δημιουργία στην Κεφαλονιά εξεταστικού κέντρου για τα παιδιά που θα εξετάζονταν προφορικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
5.      Τον Δήμο Αργοστολίου  α) Το Δημοτικό Συμβούλιο, που ομόφωνα δέχθηκε τα αιτήματα του Συλλόγου για επισκευές στο σχολείο β) τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση και τον αρμόδιο για ζητήματα παιδείας αντιδήμαρχο κ. Σάββα Σαββαόγλου, που μας δέχθηκαν στα γραφεία τους, κάλυψαν με επάρκεια τις ανάγκες του σχολείου σε θέρμανση και τεχνική υποστήριξη και αποκατέστησαν σταδιακά τις σοβαρότερες ζημιές που είχαν εντοπισθεί στο κτήριο (οι επισκευές αυτές ολοκληρώνονται το Καλοκαίρι) και γ) την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την συμβολή της στα παραπάνω. Επίσης τον διάδοχο του κου Σαββαόγλου στην αρμοδιότητα των σχολικών ζητημάτων αντιδήμαρχο κο Ευάγγελο Κεκάτο, καθώς και την Κοινοφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) για την παραχώρηση της αίθουσας για την αποψινή εκδήλωση.
    Οι αντιδήμαρχοι κκ. Κεκάτος και Σαββαόγλου ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
6.      Τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κκ. Σπυρίδωνα, για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης για τις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας, καθώς το σχολείο στερείται κατάλληλου δικού του χώρου.
7.      Τις Δικαστικές Αρχές της Κεφαλονιάς, γιατί ανταποκρίθηκαν με προκαταρκτική εξέταση σε προβληματισμούς του Συλλόγου, για το εάν τα παιδιά μας αδικήθηκαν στο ζήτημα της Β΄ φάσης των σχολικών αγώνων.
8.      Την Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορο του Πολίτη, Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού, επειδή ασχολήθηκε ουσιαστικά με ζητήματα στα οποία ζητήσαμε υποστήριξη.
9.      Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Απόπλους» για την εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές του σχολείου, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του.
10.  Τους λειτουργούς του Τοπικού Τύπου για την δημοσίευση των ψηφισμάτων και των κειμένων μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά είχε την εξής σύσταση:  πρόεδρος Διονύσης Γαρμπής, αντιπρόεδρος Ανδρέας Μιχαηλίδης, γενική γραμματέας  Βιολέττα Νικολαΐδου, ταμίας  Φιλένη Λακαράτου, μέλη  Βασίλης Γκούβας, Ευτυχία Παπαδάτου και Αικατερίνη Σβορώνου.
(Ακολουθούν τα ονόματα των παιδιών που βραβεύτηκαν με επαίνους).

-Από το Δ.Σ. του Συλλόγου -
 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΙΟΣ»

ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
(ΙΟΥΝΙΟΣ 2013)


Α) Ευπρεπισμός αιθουσών


 Τμήμα Α1:
Αγγελάτου Πόπη
Αλεξανδράτου Βασιλική
Άννινος Διονύσης
Αντωνέλλου Γερασιμούλα
Αντωνίου Άντυ
Αυγουστίνου Ξένια
Βαμβουκάκη Ανδριάνα
Γεράκη Μαριάντζη
Γκούβα Διονυσία
Δεληκωστοπούλου Γεωργία
Θεοδωρακάτος Άγγελος
Θωμάς Γεράσιμος
Καλού Βερναδάτου Μίνα
Καππάτου Καίτη
Καππάτου Λυδία
Κεκάτου Ασημίνα
Κοκκόση Αφροδίτη
Κοκκώνη Μάρα

Τμήμα Β2:
Ιατρού Μαρία
Κόμη Ήλια
Θεοδωράτου Νικολέττα

Τμήμα Β3:
Μαρκέτου Σμαράγδα
Ρουμελιώτη Χριστίνα

Καλλιτεχνήματα μεγάλης    επιφάνειας:
Ρουμελιώτη Χριστίνα



Β) Διαγωνισμοί



Συνδέσμου Φιλολόγων:
Αντωνάτου Ιωάννα
Γαρμπή Ευσταθία (βραβείο)
Καππάτου-Χαλιώτη Εβελίνα
Κοκκώνη Μαρία
Λιβιεράτος Παναγής
Μουρελάτος Άγγελος
Ρουμελιώτη Χριστ.(βραβείο)

Euroschuola:
Ρουμελιώτη Χριστίνα
Αντωνάτου Ιωάννα
Μπούρη Άννα
Σπαθώνης Ευάγγελος


ΚΕΔΗΚΕ, «Σωκράτης»:
Ρουμελιώτη Χριστίνα



Γ) Θεατρική ομάδα


Αντωνίου Άντυ
Βασιλάτου Άντυ
Βαρθολομάτου Δανάη
Βικάτου Μαρία
Γαλιατσάτου Ιωσηφίνα
Ζάχου Άννα Μαρία
Λιονάτος Γεράσιμος
Λορεντζάτου Μαρία
Μένεγου Μαριάννα
Σκαλκογιάννης Φωκάς
Σταθάτου Νίκη
Τίκα Μπρούνο
Πούλας Γεράσιμος
Χαρτουλιάρη Καλή

Από το 1ο Γυμνάσιο:

Αντωνάτου Ειρήνη
Καλογηράτου Άννα
Καππάτου Κλειώ
Κοκκόση Μιχαήλα
Κομητοπούλου Στέλλα
Κοντού Χριστίνα
Λαγγούση Σωτηρία
Λουλάι Χρυσάνθη
Μολφέτα Αντωνία
Νάσιου Έλενα
Πετεινάτου Ιουλία
Σταθάτου Βάνα
Τσαμοπούλου Ελένη



Δ) Σχολικοί αγώνες Λυκείων Α΄ φάσης



Καλαθοσφαίριση κοριτσιών
(πρωταθλήτρια ομάδα)

Αλιβιζάτου Ιουλία
Καππάτου-Χαλιώτη Εβ.
Λάλη Στεφανία
Παπαντωνάτου Καλλιόπη
Παπαντωνάτου Λουίζα
Παπαντώνη Σπυριδούλα
Ταβιανάτου Νίκη
Τζάκη Αντζουλέτα
Τζανετάτου Άννα

Καλαθοσφαίριση αγοριών
(πρωταθλήτρια ομάδα)

Ανδρικόπουλος Μιχάλης
Λιβιεράτος Σόλωνας
Κρητικός Σαμουήλ
Κουνάδης Σταύρος
Μαρής Απόστολος
Μάτα Βλεράρ
Μοσχόπουλος Βαγγέλης
Παπαδάτος Γιώργος
Πορτελάνος Ανδρέας
Σπανός Βαγγέλης
Τζάκης Γεράσιμος

Πετοσφαίριση αγοριών
(πρωταθλήτρια ομάδα)

Αποστολάτος Αλέξανδρος
Κυριάι Αλέξανδρος
Πετεινάτος Αλέξης
Πολλάτος Αλέξανδρος
Πολλάτος Βασίλης
Σκαλκογιάννης Φωκάς
Ταβιανάτος Σωτήρης
Τίκα Μπρούνο
Τσιμπουρλάς Παναγιώτης
Φιοράτος Γιάννης

Πετοσφαίριση κοριτσιών

Ανδρεάτου Αθηνά
Ζαπάντη Ευφημία
Κουλουμπή Ιλιάννα
Λιβιεράτου Ελπινίκη
Μαρκέτου Σμαράγδα
Μένεγου Μαριάννα
Μικελάτου Ζαχαρένια
Μπάλδου Καλή
Παντούλια Άλκηστη
Χαρτουλιάρη Καλή

Κλασσικός Αθλητισμός (διακρίσεις)

Αλιβιζάτου Ιουλία
Βαρθολομάτος Ανδρέας
Θωμά Δανάη
Καγκαράς Σωτήρης
Κουλουμπή Ηλιάνα
Λιβιεράτου Νίκη
Μοσχόπουλος Βαγγέλης
Παναγιωτάτου Λουίζα
Παντούλια Άλκηστη
Παρθένη Αγγελική
Πολλάτος Αλέξανδρος
Στελιανέση Ευτυχία
Τζάκη Αντζουλέτα
Φιοράτος Γιάννης


Ποδόφαιρο

Βαλλιανάτος Γεράσιμος
Βαλεντής Σπύρος
Γκαζάρ Διονύσιος-Αμπντούλ
Θωμάς Γεράσιμος
Κοκκόσης Διονύσης
Κουμαριώτης Άγγελος
Κουμαριώτης Παναγιώτης
Κωτατής Γιώργος
Λιγνός Γεράσιμος
Μολφέτας Γεράσιμος
Μπελτσώνιας Γεράσιμος
Πάπα Ματίλντο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.