Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εικόνα εγκατάλειψης στον φημισμένο Λουρδά


Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες των έντονων παραπόνων των κατοίκων των Λουρδάτων για την κατάσταση που επικρατεί στην φημισμένη παραλία του Λουρδά.
Το ημερολόγιο δείχνει 30 Μαΐου και πολλοί τουρίστες βρίσκονται εδώ και δύο μήνες στο νησί μας, ωστόσο ακόμα η πραγματικότητα δείχνει πολύ διαφορετική.....από την εικόνα που είχαν δει σε διαφημιστικά φυλλάδια και τους έκαναν να επιλέξουν το νησί μας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Μάλιστα, όπως δηλώνουν πολλοί κάτοικοι, οι τουρίστες κατεβαίνουν με τα αμάξια τους μέχρι την παραλία, αλλά βλέποντας την κατάσταση κάνουν αναστροφή και φεύγουν, ενώ πολλοί καταστηματάρχες που έχουν επενδύσει στην περιοχή βλέπουν το πράγματα να μην πάνε όπως προσδοκούν, καθώς - έτσι όπως είναι η κατάσταση στην παραλία- κανείς από τους τουρίστες δεν «εμπνέεται» για να κάτσει να φάει ή να πιει τον καφέ του στα μαγαζιά της παραλίας. Χθες για την ακρίβεια σε ώρα αιχμής οι τουρίστες που βρισκόντουσαν στην παραλία μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι πλειστηριασμοί για να μπουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία;
Γιατί δεν έχουν επισκευαστεί, οι σπασμένες ντουζιέρες, οι κομμένες και σε άλλες περιπτώσεις διαβρωμένες σκάλες της παραλίας, που είναι πολύ επικίνδυνες για να γίνει και κάποιο ατύχημα.

Πότε θα βρει τον «ρυθμό» της μία από τις πιο φημισμένες του νησιού και τι εντυπώσεις θα μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους οι τουρίστες που επισκέφτηκαν το νησί μας το τελευταίο δίμηνο, αλλά οι παροχές που έχουν είναι ελάχιστες;
Οι τουρίστες θα αποφασίσουν να ξανάρθουν βλέποντας αυτή την κατάσταση και θα συστήσουν το νησί και σε άλλους;

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Λουρδάς το πρόβλημα, καθώς ανάλογες καταστάσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του νησιού...
Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να προβληματίσουν τον Δήμο Κεφαλονιάς και κυρίως να απαντηθούν όχι με λόγια (σε αυτό όλοι είμαστε καλοί) αλλά με πράξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.