Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Εκδήλωση ΕΛΜΕ-ΚΙ για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)e-mail: elme_ki@yahoo.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση ΕΛΜΕ-ΚΙ για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών: 
Υπόθεση όλου του λαού η αντιμετώπισή της 
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μάη η εκδήλωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «Πολιτική επιστράτευση: Αστική νομιμότητα και δικτατορία του κεφαλαίου» και ομιλητή το Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Γιάννη Κουρούκλη. Ο εισηγητής παρουσίασε το ιστορικό των πολιτικών επιστρατεύσεων στην Ελλάδα, το νομικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί το αστικό κράτος για την καταστολή των απεργιών, την ιδιαίτερη σημασία της προληπτικής επιστράτευσης, την ελαστική εφαρμογή του συντάγματος με βάση το συμφέρον της κυρίαρχης τάξης και το πώς αυτά σχετίζονται με τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους και της δικαιοσύνης. Ο λαός μόνο στο πλαίσιο της........ δικιάς του εξουσίας και οικονομίας μπορεί να απολαύσει απρόσκοπτα ελευθερίες και δικαιώματα για τον εαυτό του, ενώ στο υπάρχον σύστημα μόνη εγγύηση είναι το επίπεδο οργάνωσης του λαού και η όξυνση της ταξικής πάλης. 

Η συζήτηση που ακολούθησε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ήταν πλούσια και ουσιαστική. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ συνεχίζει την προσπάθεια να αναδείξει σε παλλαϊκή υπόθεση την εναντίωση στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, που χαρακτηρίζουν την τακτική των μονοπωλίων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. 


Αργοστόλι 26/5/2013 
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ 

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας 


Γεωργόπουλος Διονύσης               Γαλιατσάτος Νικόλας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.